back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχονται νέα πρόστιμα για τα σκουπίδια

Διαβάστε επίσης

Με νέα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να θάβει το 80% των απορριμμάτων της χωρίς καμία επεξεργασία προειδοποίησε τους δημάρχους της χώρας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος.

Μιλώντας στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ ο κ. Φάμελος τόνισε ότι ήδη έχει πάρει την σχετική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και έγγραφο που αναφέρει ότι η αν η χώρα συνεχίσει το ίδιο μοντέλο για την διαχείριση των απορριμμάτων της κινδυνεύει και με “πάγωμα” των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τα απορρίμματά.

“Πρέπει να ακολουθήσουμε την πολιτική πληρώνω όσο πετάω που εδώ και χρόνια έχει υιοθετηθεί στην ΕΕ” τόνισε ο κ. Φάμελος προς τους δημάρχους της χώρας υπογραμμίζοντας ότι πλέον δεν πρόκειται να δεχθεί νέα πρόστιμα για τα απορρίμματα εξαιτίας της αδράνειας που επικρατεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αποκάλυψε το σχέδιο του υπουργείου που θέλει τους καφέ κάδους να αρχίσουν να εξαπλώνονται σε όλους τους δήμους προκειμένου οι πολίτες και επιχειρήσεις να αποθέτουν εκεί για τα οργανικά τους απορρίμματα ώστε να γίνεται η επεξεργασία τους και να μετατρέπονται σε λιπάσματα.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι συμφώνησαν με τα λεγόμενα του κ. Φάμελου επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να πετύχει η εκστρατεία των καφέ κάδων πρέπει να γίνει καμπάνμια ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο ώστε να υπάρξει και η απαραίτητη ευαισθητοποίηση. να σημειωθεί ότι σήμερα οι καφέ κάδοι είναι τοποθετημένοι πιλοτικά σε κάποιους δήμους της χώρας και αφορούν αποκλειστικά οργανικά απορρίμματα, όπως οι μπλε που αφορούν ανακυκλώσιμα απορρίμματα όπως χαρτί, πλαστικό και μέταλλα.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα