back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποτάμι: Η κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση να μην γίνει κόκκινη κάρτα στην οικονομία

Διαβάστε επίσης

Από τον Σεπτέμβριο του ’18 το Ποτάμι προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα κινδύνευε να χάσει λεφτά της Ε.Ε αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΟΤΑΜΙ, υπενθυμίζοντας ότι αφορμή τότε ήταν οι πρώτες εκθέσεις που διαπίστωναν αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανήλθε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον Δεκέμβριο του ’18, λέγοντας από το βήμα της Βουλής: «Κανένα από τα 16 προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχατε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του ’18 δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής. Θα τα εφαρμόσετε; Γιατί, έρχεται και η δεύτερη έκθεση αξιολόγησης τον Φεβρουάριο.

Το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οτι έχει το νου της στις άλλες «γέφυρες» και όχι στο να γεφυρώσει τα χάσματα της ελληνικής οικονομίας. Οι «κίτρινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να μετατραπούν σε «κόκκινη κάρτα» για την οικονομία μας, αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται σχέδιο μεταρρυθμίσεων, περιορισμό δημοσίων δαπανών και όχι προεκλογικές παροχές και μπαλκονάτες υποσχέσεις. Και καταλήγει λέγοντας ότι αυτό ισχύει, τόσο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη ΝΔ που θέλει να κυβερνήσει.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα