back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ψηφιακή μεταμόρφωση της πόλης- Συνάντηση του Π.Γερουλάνου με τον δήμαρχο Τέλ Αβίβ

Διαβάστε επίσης

Στο Τελ Αβίβ, την πόλη που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο για τις έξυπνες τεχνολογίες, συνάντησε ο Παύλος Γερουλάνος τον Δήμαρχο της πόλης Ron Huldai και τον Διευθυντή του “Digital Tel Aviv” Zohar Sharon.

Θέμα των συνομιλιών ήταν τα οφέλη που προκύπτουν για τους δημότες από την ψηφιακή μεταμόρφωση μιας πόλης.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων , η ψηφιακή μεταμόρφωση μιας πόλης, το “smart city” όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, δεν αφορά μόνο την κάλυψη των αναγκών ενός δήμου. Αφορά πρώτιστα και κύρια τις ανάγκες του δημότη”.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τέθηκε το πώς μπορούν οι πόλεις να υπηρετήσουν καλύτερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονται σε κοινότητες λειτουργικά βιώσιμες.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι: «Πεποίθησή μας είναι ότι το να γίνεις μια πραγματικά «έξυπνη πόλη» δεν επιτυγχάνεται μόνο με το να ψηφιοποιείς τις υπηρεσίες σου ή να εφευρίσκεις νέες αλλά κυρίως με το να εμπλέκεις τους δημότες σε μια διαδικασία που θα βελτιώνει ουσιαστικά το επίπεδο της καθημερινότητας τους και θα δημιουργεί πλούτο για την πόλη και για τους ίδιους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα