back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ.Φραγκοπούλου: Ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Orion της NASA

Διαβάστε επίσης

H πυρηνική φυσικός Μαριάνθη Φραγκοπούλου είναι η επικεφαλής ερευνήτρια της ελληνικής αποστολής για την Σελήνη στη NASA στο πλαίσιο του προγράμματος Orion.

“Έχω την τύχη και την τιμή να συνεργάζομαι με τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της προστασίας των αστροναυτών από τις ακτινοβολίες, είμαι η μόνη Ελληνίδα που έχω δραστηριότητα στο συγκεκριμένο αντικείμενο γι’ αυτό συνεργάζομαι με τη NASA”
είπε στον “Αθήνα 9.84” η κα Μαριάνθη Φραγκοπούλου, πυρηνική φυσικός και Επικεφαλής ερευνήτρια της ελληνικής αποστολής.
Σε συνέντευξή της στην εκπομπή με τον Νεκτάριο Νώτη και την Τζίνα Μοσχολιού, η ελληνίδα ερευνήτρια εξηγεί πως ξεκίνησε αυτή η συνεργασία.
“Κάθε χρόνο η κοινότητα διοργανώνει ένα ετήσιο κλειστό συνέδριο, το οποίο φέτος έχω την τιμή να το φέρω στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό. Είναι κλειστό γιατί συμμετέχουν αστροναύτες, στελέχη από πολλούς οργανισμούς με σκοπό να χαράξουμε το μέλλον των επόμενων αποστολών. Στα πλαίσιο ενός συνεδρίου του 2009 ξεκίνησα τη συνεργασία με τους συγκεκριμένους ανθρώπους”

Η αποστολή Orion
Η κα Μ.Φραγκοπούλου εξηγεί σε τί συνίσταται η αποστολή:”Είναι το Orion , το καινούργιο διαστημόπλοιo της NASA. Είναι το πιο μεγαλεπίβολο σχέδιο της NASA των τελευταίων ετών και πρόκειται και για την πρώτη ιστορική αποστολή στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια. Αυτή τη πρώτη αποστολή για λόγους ασφαλείας των αστροναυτών δεν θα είναι επανδρωμένη. Θα τεστάρουμε όλα τα συστήματα, το σύστημα προστασίας τους από τις ακτινοβολίες και πολλά άλλα πειράματα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα