back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΣΕΕ: Πτωτικά κινήθηκαν οι χειμερινές εκπτώσεις

Διαβάστε επίσης


Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις για την πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων, την περίοδο των εκπτώσεων στην αρχή του έτους, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα, για τις 7 στις 10 επιχειρήσεις οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 ενώ για το 24% του συνόλου παρέμειναν σταθερές και μόνο το 8% κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα.

Ως προς το ύψος του ποσοστού έκπτωσης στις εμπορικές αγορές, 1 στις 3 επιχειρήσεις διαμόρφωσε το ποσοστό έκπτωσης μεταξύ 21% και 40%, ενώ 1 στις 4 πραγματοποίησε εκπτώσεις μικρότερης τάξης, έως και 20%.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, ο 49% των επιχειρηματιών διέκρινε το διάστημα του Ιανουαρίου ως την καλύτερη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, από άποψη αγοραστικής κίνησης,

Σχετικά με τη λειτουργία του καταστήματος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, όπως προέκυψε, 2 στους 3 επιχειρηματίες υποστήριξαν ότι δεν επηρέασε το τζίρο της εκπτωτικής περιόδου, ενώ 1 στους 4 επιχειρηματίες θεωρεί πως επηρέασε αρνητικά και μόλις το 6% ότι τον επηρέασε θετικά.

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Η έλλειψη ρευστότητας, το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα αλλά και τα πενιχρά αποτελέσματα της παρατεταμένης εκπτωτικής περιόδου απασχολούν τους εμπόρους» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

«Η συνεχόμενη εκπτωτική περίοδος με τις εποχιακές εκπτώσεις και προσφορές και τις επιπλέον δράσεις όπως black Monday κλπ οδήγησαν το 75,5% των εμπόρων να ζητούν την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων» όπως είπε ο πρόεδρος και συνέχισε ότι οι έμποροι συζητούν το να παραμείνουν οι δυο βασικές εκπτωτικές περιόδους αλλά να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Τα προβλήματα των εμπορικών επιχειρήσεων στην Αθήνα πέρα από τη ρευστότητα, φαίνεται να είναι η παραβατικότητα και η ασφάλεια και ακολουθεί η ρύθμιση οφειλών, η διαχείρηση δημόσιου χώρου και οι πορείες και διαδηλώσεις, είπε ο ίδιος.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα