13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Κουμουτσάκος στον Αθήνα 9.84: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφύγει μια μεγάλη εκλογική ήττα”

Διαβάστε επίσης

Επικριτικός στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για εθνική γραμμή με στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων εμφανίστηκε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Στάση των 2” με τον Αρη Τόλιο.

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ: “Για ακόμα μια φορά έχουμε μετακίνηση και μετάλλαξη του κ. Τσίπρα στην προσπάθειά του να υιοθετήσει δικές μας προτεραιότητες, δικές μας γραμμές .Η μείωση των πρωτογενών ελλειμμάτων είναι σημαία της ΝΔ, εδώ και πολλά χρόνια. Τότε μας λοιδορούσαν, εξ ου και τα αστεία με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Τώρα θέλουν ένα κομμάτι συμμετοχής στη σωστή πολιτική. Τώρα όμως είναι πολύ αργά. Είμαστε σε φάση εκλογικής αναμέτρησης. Είμαστε σε αντίστροφη μέτρηση. Αυτή η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ ,δεν θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη και θορυβώδη εκλογική ήττα”.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ αρνείται μια συνεργασία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων για να επιτευχθούν στόχοι που αφορούν στην ελληνική προσαρμογή.

“Παίζει ρόλο από ποιόν προέρχεται η πρόκληση. Ενας πρωθυπουργός που όλα αυτά τα χρόνια έλεγε ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν, δεν έχει αξιοπιστία όταν καταθέτει προτάσεις για σύμπλευση. Υπάρχει μια μεγάλη μάζα δυσπιστίας ,απέναντι σε όσα λέει ο κ. Τσίπρας”.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

“Η Τουρκία είναι εγκλωβισμένη σε στρατηγική έντασης .Κανείς δεν ήθελε να την αποκλείσει . Αν η Τουρκία ήταν μέλος της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας ,αν σεβόταν και είχε αποδεχθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κρατική υπόσταση ,άρα δικαιώματα που πηγάζουν από την κρατική της υπόσταση ,όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες της και τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έρευνες στις θαλάσσιες ζώνες της ,δεν είχε κανείς πρόθεση στρατηγικά να την αποκλείσει. Αυτοαποκλείστηκε η Τουρκία. Βρίσκεται αποκλεισμένη από τις εξελίξεις, με δική της υπαιτιότητα. Για να μην τρέξουν οι εξελίξεις ερήμην της ,θέλει να δημιουργεί προϋποθέσεις έντασης και ακολούθως μια πολιτική έντασης. Αν συνεχιστεί αυτή η στρατηγική, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, είτε σκόπιμα ,είτε από ανθρώπινο λάθος, είτε από παρανόηση να έχουμε μια κλιμάκωση της σημερινής διαρκούς έντασης σε κρίση”.

Με αφορμή το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρωσία και την άτυπη σύμπλευση της Μόσχας και της ΝΔ ,απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει τυχόν προσπάθεια της Μόσχας για ακύρωσή της.
“Εκείνοι βλέπουν πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών μια αρνητική εξέλιξη για τη δική τους στρατηγική ,που είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, δεν έχουν διάσταση επί της ουσίας. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία ,το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε δύο συσταστικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε μειονοτικές διεκδικήσεις. Ωστόσο η Συμφωνία είναι διμερής ,με κύρωση και από την Ελλάδα ,παρά τον αγώνα μας να την αποτρέψουμε. Εμείς σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες και τυχόν κατάργηση της θα οδηγούσε στο να μείνουν οι γείτονες μας στο ΝΑΤΟ ,με το όνομα Μακεδονία σκέτο. Στο στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης , η ΝΔ δεν θα προσθέσει ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος των εθνικών συμφερόντων”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα