back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινητοποίηση κατοίκων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στις 6.00 το απόγευμα στο Πάρκο Χωροφυλακής, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κάτοικοι και φορείς της Αθήνας για τη διάσωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Οι κάτοικοι ζητούν την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. Ενέργειες οι οποίες παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού δεν έχουν προχωρήσει. Μετά την συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Η μελέτη θα έπρεπε να είναι σε πορεία υλοποίησης από το 2015 ωστόσο με διάφορα προσχήματα καθυστερεί ενώ παράλληλα το θεσμικό πλαίσιο που προστάτευε το Πάρκο είναι πλέον σαθρό» επισημαίνει στον Αθήνα 9.84 ο Γιώργος Βοζικάκης μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή». «Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απαιτείται για την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Υμηττού, όπως και για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

«Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί στις 5-6-2018 (ημέρα του περιβάλλοντος)» προσθέτει ο κ. Βοζικάκης, «για την προώθηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, εντός τριμήνου.
Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται καμία ενέργεια εκ μέρους των αρμοδίων, παρά την παρέλευση εξαμήνου από την 5-9-2018, που έληξε το τρίμηνο, της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού. Αυτά είναι τα αιτήματα της κινητοποίησης και βεβαίως σγωνιζόμαστε για το πάγιο αίτημα μας για την υλοποίηση του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, υψηλού και πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα