back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι …υπερωρίες του Ρουβίκωνα προκαλούν πονοκέφαλο στην ΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης

Πονοκέφαλο στην ΕΛΑΣ προκαλεί η… υπερδραστηριότητα της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα το τελευταίο διάστημα με καθημερινά χτυπήματα και καταδρομικές εφόδους με απολογισμό ρεκόρ 7 «παρεμβάσεις» σε 10 ημέρες.

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα λίγων ημερών, ο συγκεκριμένος κύκλος πυκνών παρεμβάσεων φαίνεται να ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο με τα μέλη του Ρουβίκωνα να μοιράζουν φυλλάδια σε λαϊκές αγορές και εμπορικούς δρόμους σε Νέα Σμύρνη και Νέο Κόσμο καλώντας τον κόσμο να οργανωθεί μαζί τους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι τελευταίες κινήσεις του Ρουβίκωνα οργανώθηκαν στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής αντεπίθεσης της συλλογικότητας για άνοιγμα στην κοινωνία, προσέλκυση νέων μελών και ενίσχυση του ταμείου.

Οι παρεμβάσεις

Πρεσβείες, εμπορικά πολυκαταστήματα, επιχειρήσεις και ένας γιατρός που κατηγορείται για φακελάκι μπήκαν στο στόχαστρο της αναρχικής ομάδας καταφέρνοντας σε όλες τις περιπτώσεις τα μέλη της να δράσουν ανενόχλητα χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη από την Αστυνομία.

Επιλέγοντας στόχους που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και στρατολογώντας νέα μέλη άγνωστα στις Αρχές, δεν άφησαν κανένα περιθώριο πρόβλεψης του επόμενου χτυπήματος διατηρώντας στο απόλυτο το μεγάλο τους όπλο που δεν είναι άλλο από αυτό του αιφνιδιασμού.

Τα όποια προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί από την ΕΛΑΣ εδώ και μήνες, για να περιορίσουν τη δράση του Ρουβίκωνα έχουν πάει περίπατο. Ακόμα και η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί από την Ασφάλεια για την στενή παρακολούθηση ηγετικών στελεχών της ομάδας δεν φαίνεται να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με αφορμή την καταδρομική επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν τον περασμένο Σεπτέμβριο, γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα έγραφε τότε στο facebook: «Και 24ωρη να γίνει η παρακολούθηση σε κάποιους από εμάς δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Μπορούμε να ξεφύγουμε, ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατό κάποιος άλλος να πάρει την θέση μας για να καλυφθεί το κενό. Η παρουσία πλέον πολλών ανθρώπων στην ομάδα οι οποίοι είναι άγνωστοι στην ΕΛ.ΑΣ, μας δίνει ένα απεριόριστο πεδίο ελιγμών που θα μπορέσει να »απορροφήσει» την αύξηση της αστυνομικής πίεσης».

Πέντε μήνες αργότερα, και μετά από ένα τετραήμερο καθημερινών «παρεμβάσεων» την περασμένη εβδομάδα το ίδιο μέλος του Ρουβίκωνα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα γράφοντας τα εξής πάλι στο facebook:

«Η Αθήνα είναι μια τεράστια πόλη. Οι εν δυνάμει “στόχοι” είναι εκατοντάδες. Εμείς έχουμε πλέον πολύ κόσμο “αχαρτογράφητο” από τις αρχές. Ολα αυτά συντελούν στο να μην είναι δυνατή η αποτροπή ενεργειών όπως οι δικές μας οι οποίες είναι δουλεμένες αρκετά, έχουν ελάχιστο χρόνο τέλεσης, και πλεονέκτημα αιφνιδιασμού. Αυτό που θέλουν να κάνει η ΕΛΑΣ (κυρίως οι δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι κύκλοι) είναι ατελέσφορο και αδύνατον. Εκτός και εαν ακολουθήσει τακτικές ανορθόδοξες όπου επι του παρόντος κανείς ακόμα δεν το θέλει»

Είναι προφανές ότι εκτός των άλλων η αναρχική ομάδα με την «επιχειρησιακή υπερδιέργεση» των τελευταίων ημερών έκανε επίδειξη δύναμης θέλοντας ίσως να δοκιμάσει με αυτόν τρόπο και τα όρια των Αρχών.

Ιδιαίτερα, η αναφορά περί «ανορθόδοξων τακτικών» που ακόμα δεν αποφασίζει η ΕΛΑΣ να ακολουθήσει για τον περιορισμό της δράσης του, προκαλεί ερωτήματα για το τι εννοεί ή τι γνωρίζει ο «Ρουβίκωνας».

Οι τελευταίες παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα όπως ανακοινώθηκαν στα κείμενα ανάληψης ευθύνης:

Κυριακή 17/2 Επίθεση σε κατάστημα της Leroy Merlin στην Κηφισίας

Δευτέρα 18/2 Παρέμβαση Στην Πρεσβεία της Ελβετίας

Τρίτη 19/2 Παρέμβαση στη MANPOWER GROUP

Τετάρτη 20/2 Παρέμβαση στην πρεσβεία της Βραζιλίας

Πέμπτη 21/2 Παρέμβαση με φορμόλη στα γραφεία της Ανδρομέδα

Κυριακή 24/2 Επίθεση στα κεντρικά της Factory Outlet

Τρίτη 26/2 Παρέμβαση σε γραφείο γιατρού για φακελάκι

Σάββατο 2/3 Μοίρασμα κειμένων σε Ν. Κόσμο και Ν. Σμύρνη

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα