back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΑΡΙΣΙ: Διεθνείς προσωπικότητες συζητούν για τον πλανήτη

Διαβάστε επίσης

Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί σήμερα την πρώτη συνεδρίαση του One Planet Lab με στόχο την εφαρμογή των αποφάσεων της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και τον πλανήτη.

30 σημαντικές προσωπικότητες με επιρροή θα συγκεντρωθούν σήμερα στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στο One Planet Lab. Μεταξύ αυτών ο Εμανουέλ Φαμπέρ (πρόεδρος της Danone), ο Τζόζεφ Στίγκλιντζ (Νόμπελ Οικονομίας), ο Νίκολας Στερν (πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Τράπεζας) και η Έλεν Μακ Άρθουρ (πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος).

Οι συμμετέχοντες που επέλεξε ο Μακρόν προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, τα ιδρύματα, τα διεθνή ινστιτούτα. Σκοπός τους είναι “ο καθορισμός καθαρών και προσβάσιμων στόχων για την προστασία του πλανήτη”.

Θα επιχειρήσουν δηλαδή να αποφασίσουν και να αναδείξουν τους κεντρικούς άξονες της προσεχούς περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης στη διεθνή σκηνή. Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι στη συνέχεια, θα υιοθετήσει τα συμπεράσματα της σημερινής συζήτησης και θα τα υποστηρίξει στις επόμενες Συνόδους και στις επόμενες διπλωματικές του συναντήσεις.

Το One Planet Lab, δημιουργήθηκε στο One Planet Summit ακριβώς για να εφαρμόσει την Συμφωνία του Παρισιού και αυτή είναι η πρώτη φορά που θα συνεδριάσει.

Η συζήτηση θα χωριστεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες: την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή, την προστασία των ωκεανών, την διατήρηση της βιοποικιλότητας και τα οικονομικά ζητήματα.

“Ο πρόεδρος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα δεχτεί αυτές τις προσωπικότητες υψηλού κύρους”, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα