back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Υποβιβάζονται ΟΦΗ και Αιγινιακός για χειραγώγηση αγώνα

Διαβάστε επίσης

Ενόχους έκρινε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τους ΟΦΗ και Αιγινιακό για στοιχηματική χειραγώγηση του προ δύο ετών μεταξύ τους αγώνα, ο οποίος είχε λήξει με σκορ 6-0, με τις δύο ομάδες να υποβιβάζονται. Αμφότερες θα προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων.

Aπό τη σχετική έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος, είχε έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νώπα και μέσω αυτού με τους παίκτες Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου ώστε να χάσει ο Αιγινιακός το ματς με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ.

Ένοχη κρίθηκε φυσικά και η ΠΑΕ Αιγινιακός και αμφότερες οι ομάδες με την αρχική απόφαση υποβιβάζονται από τη Super League και τη Football League αντίστοιχα.

Πάντως, η ΠΑΕ ΟΦΗ θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση. Η εκτίμηση νομικών κύκλων είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει συμβεί πολλές φορές να υπάρχουν ανατροπές στην αρχική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τον βαθμολογικό πίνακα δεν προκύπτει καμία ανατροπή.Ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να παίζει στη Super League ανεξαρτήτως της απόφασης, αφού άλλωστε δεν είναι τελεσίδικη . Όλα τα αποτελέσματα στους αγώνες που έχει δώσει στη Super League έως τώρα ο ΟΦΗ ισχύουν κανονικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα