back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κορυφαίος Ευρωπαίος στην ψηφοφορία της Gazzetta dello Sport

Διαβάστε επίσης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα για το 2018 στην ψηφοφορία της ιστορικής Gazzetta dello Sport.

Έπρεπε να περάσουν 32 χρόνια για να δούμε και πάλι έναν Έλληνα να κερδίζει το βραβείο του κορυφαίου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα στην ετήσια ψηφοφορία της Gazzetta dello Sport. Από τον Νίκο Γκάλη το 1987 μετά την κατάκτηση του Eurobasket, στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2018, η ιταλική εφημερίδα ψήφισε ως της Γηραιάς Ηπείρου τον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς.

Η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία καθώς ο κορυφαίος Ευρωπαίος αναδεικνύεται μέσω ψηφοφορίας στην οποία συμμετέχουν αθλητές και προπονητές που είτε βρίσκονται, είτε έχουν περάσει από το ΝΒΑ. Στη φετινή διαδικασία ψήφισαν 61 σημαντικά πρόσωπα του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα οποία κανέις δεν γνωρίζει, με τον Γιάννη να συγκεντρώνει 134 πόντους και τους Λούκα Ντόντσιτς – Νίκολα Γιόκιτς να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Το συγκεκριμένο βραβείο έχουν κερδίσει, ο Ντιρκ Νοβίτσκι έξι φορές, ο Τόνι Πάρκερ δύο, ο Πάου Γκασόλ τέσσερις και οι, Μαρκ Γκασόλ, Μίλος Τεόντοσιτς, Γκόραν Ντράγκιτς Αντρέι Κιριλένκο από μία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα