back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε τεντωμένο σχοινί η Αλγερία

Διαβάστε επίσης

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις μαζικές διαδηλώσεις, ο 82χρονος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα επιβεβαίωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές της Αλγερίας στις 18 Απριλίου.

Μία νέα πέμπτη θητεία, επιμένει να διεκδικεί ο Μπουτεφλίκα, αν και βρίσκεται στην Ελβετία για εξετάσεις υγείας και δεν κατέθεσε καν ο ίδιος στο συνταγματικό συμβούλιο τις απαραίτητες υπογραφές της υποψηφιότητάς του. Ο υπερήλικας πρόεδρος έχει καθηλωθεί λόγω εγκεφαλικού σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 2013 και δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση από το 2016.

Μόλις την Κυριακή ο Μπουτεφλίκα δεσμεύθηκε πως εάν επανεκλεγεί, θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και δεν θα ολοκληρώσει την 5η θητεία του, αλλά θα οργανώσει νέες, πρόωρες προεδρικές εκλογές, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

Αυτό όμως δεν δείχνει να καθησυχάζει τους πολίτες και το πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων με την συμμετοχή κυρίως νέων ανθρώπων που διαμαρτύρονται ενάντια στην προεδρική του θητεία που έχει κλείσει δύο δεκαετίες.

Η επιθετικότητα της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές, ευθύνεται, όπως σημειώνουν πολλά ρεπορτάζ, για τις έντονες συγκρούσεις και την βία που έχει αφήσει πίσω της νεκρούς, τραυματίες και ζημιές.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα