back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στις 25 Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές των δύο σχημάτων που διεκδικούν το 50,1% των ΕΛΠΕ

Διαβάστε επίσης

Για τις 25 Μαρτίου μετατίθεται η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ.

H νέα προθεσμία αναμένεται να οριστικοποιηθεί και επισήμως σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ και να γνωστοποιηθεί στη συνέχεια στους υποψηφίους επενδυτές.

Η παράταση είναι αποτέλεσμα του διερευνητικού ενδιαφέροντος των νέων υποψηφίων Sonatrach και Carlyle που συμμάχησαν με τους δύο βασικούς διεκδικητές των ΕΛΠΕ, Vιtol και Glencore αντίστοιχα.

Οι νέοι μνηστήρες θέλουν να έχουν από πρώτο χέρι εικόνα της επιχείρησης γι’ αυτό και διατυπώνουν συνεχή ερωτήματα προς το ΤΑΙΠΕΔ για τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του Ομίλου.

Οι επενδυτές φέρονται να ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν λεπτομερώς και τα αποτελέσματα του 2018 που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα ΕΛΠΕ.

Αν και το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει ζωηρό, στο υπουργείο Ενέργειας και στο ΤΑΙΠΕΔ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία που εστιάζεται κυρίως στο ύψος του αναμενόμενου τιμήματος δεδομένης της υψηλής κεφαλαιοποίησης του Ομίλου αλλά και της ισχυρής οικονομικής κατάστασης όπως διαμορφώνεται από τις επιδόσεις σε όλους τους τομείς την τελευταία τετραετία.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα, εκφράζεται ανησυχία για το γεγονός ότι συμμετέχουν μόνο δύο επενδυτικά σχήματα στη τελική φάση, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται όχι και τόσο θετική για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Για την Κομισιόν η επίτευξη του κλεισίματος της συναλλαγής μέχρι τα μέσα του 2019 χαρακτηρίζεται ως πρόκληση.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα