back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: «Παταγώδης αποτυχία» η εκτίμηση της ΝΔ για τις αγορές

Διαβάστε επίσης

«Παταγώδη αποτυχία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την εκτίμηση της ΝΔ ότι η χώρα δεν θα βγει στις αγορές, λέγοντας ότι σήμερα η Ελλάδα βγαίνει με δεκαετές ομόλογο, με πολύ καλύτερους όρους από όσους είχε βγει από την κρίση και με προσφορές σε αξιοθαύμαστο επίπεδο.

«Σας συμβουλεύω να συνεχίστε τις πετυχημένες προβλέψεις και να συνεχίσετε να λέτε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, μάλλον καλό μας κάνετε» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη συζήτηση για το δημογραφικό.

«Μείωση ανεργίας και αύξηση μισθών για την επίλυση του δημογραφικού»

Την μείωση της ανεργίας, την προστασία της εργασίας και την αύξηση των μισθών ως αναγκαία συνθήκη για την επίλυση του δημογραφικού προέταξε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα χαρακτήρισε σοβαρή την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ σε κάθε νεογέννητο, λέγοντας ότι δεν θα μπει στον πειρασμό να χαρακτηρίσει και αυτή η πρόταση φιλοδώρημα.

«Η ανατροπή της δημογραφικής τάσης δεν μπορεί να συμβεί χωρίς μια ολοκληρωμένη πολιτική ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας παραδείγματα, όπως χωρών της Γερμανίας και της Γαλλίας, που με την πολιτική της ενσωμάτωσης εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον πληθυσμό τους σημαντικά ως το 2050.

«Η Ελλάδα σε ποια πλευρά της ιστορίας επιλέγει να σταθεί;», αναρωτήθηκε ο κ Τσίπρας, στηλιτεύοντας την ακροδεξιά ρητορεία για την μεταναστευτική πολιτική και προτείνοντας να υπάρξει διακομματική συμφωνία να δοθεί ιθαγένεια σε ανθρώπους που η Ελλάδα έγινε η δική της πατρίδα και προέβαλαν τη χώρα στο εξωτερικό, όπως ο Αντεντοκούμπο.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα