back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αντάρτικο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τη διάσπαση των δήμων

Διαβάστε επίσης

Εσωτερικές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η τροπολογία για το σπάσιμο πέντε δήμων, (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Βελβεντού, Σάμου, Λέσβου) με πέντε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σε υψηλούς τόνους ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης διαμαρτυρήθηκε για τη μη ανασύσταση των δήμων Αλικαρνασσού, Ζαρού, Ρούβα και Τυμπακίου στο Ηράκλειο, λέγοντας ότι δεν μπορεί να στηρίξει την τροπολογία.

Τη διαφωνία της εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, που εκλέγεται στην Κέρκυρα, με διαφορετικό σκεπτικό, διαφωνώντας με το σπάσιμο, λέγοντας ότι θα ενισχύσει τις ακροδεξιές φωνές στο νησί.

«Τα σκουπίδια συνιστούν ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Γέννησαν και κάποια άλλα ακροδεξιά σκουπίδια στο νησί. Στον νότο μαίνεται ακήρυχτος πόλεμος. Δεν θα επιθυμούσα το σπάσιμο των δήμων να δώσει δυνατότητα να ενισχυθεί η ακροδεξιά έκφραση στο νότιο κομμάτι του νησιού», είπε στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση για βελτιώσεις στη ρύθμιση.

Στο αντάρτικο έχει βγει και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να περιληφθούν κι άλλοι δήμοι στο σχέδιο διάσπασης. Αναφέρθηκε στον δήμο Γορτυνίας, έναν δήμο, όπως είπε, τεράστιας έκτασης με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γερασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη. «Θα έπρεπε να διαχωριστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η λειτουργία του. Το θέμα έχει τεθεί στο αρμόδιο υπουργείο», είπε.

Ενστάσεις διατυπώνουν και άλλοι βουλευτές όπως ο Μάκης Μπαλής και ο Τάσος Πρατσόλης.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα