back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απόφαση οδηγός για το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων

Διαβάστε επίσης

Φως στο…τούνελ των μισθολογικών ωριμάνσεων, οι οποίες παραμένουν «παγωμένες» εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων, ρίχνει απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Με την υπ’αριθμ. 244/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, δικαιώνεται αγωγή εργαζομένων του ΟΤΕ, η οποία – σύμφωνα με τον εργατολόγο Γιάννη Καρούζο, που χειρίστηκε την υπόθεση- ενδεχομένως να οδηγήσει σε εξελίξεις τόσο για τους εργαζόμενους του Οργανισμού όσο και για το σύνολο των εργαζόμενων στον ιδιωτικό, αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ως γνωστόν, με την 6/28-02-2012 ΠΥΣ αποκλείστηκε η χορήγηση των αυξήσεων που προβλέπονται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή Κανονισμό εργασίας με μοναδικό κριτήριο την παρέλευση του χρόνου εργασίας (δλδ «πάγωμα» των ωριμάνσεων, του επιδόματος πολυετίας, του επιδόματος τριετίας,του επιδόματος πενταετίας κλπ).

Ωστόσο, με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, για πρώτη φορά, ξεκαθαρίζεται ότι το επίδομα της ωρίμανσης, της πολυετίας, της τριετίας, της πενταετίας κλπ, που συνδέεται, όχι μόνο με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου χρόνου προϋπηρεσίας, αλλά και με άλλες προϋποθέσεις, όπως η αξιολόγηση των εργαζομένων από τον εργοδότη, η έλλειψη πειθαρχικών ποινών κλπ, θα πρέπει να καταβάλλεται στους εργαζόμενους.

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2019/03/ΥΠ-ΑΡΙΘ-244-ΑΠΟΦ-2019.pdf”]

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα