back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εξαγγελίες Τ. Πετρόπουλου για συντάξεις χηρείας και ασφαλιστικές οφειλές

Διαβάστε επίσης

Την κατάργηση των προβλέψεων για αναστολή της σύνταξης χηρείας με ηλικιακό κριτήριο στα 55 έτη, σε συνδυασμό με προγράμματα απασχόλησης των συνταξιούχων χηρείας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως ανακοίνωσε, θα αυξηθεί το όριο οφειλής προς τα ασφαλιστικά ταμεία (σήμερα το όριο αυτό είναι 20.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, 15.000 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και 4.000 ευρώ για αγρότες) , ώστε οι οφειλέτες να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, ενώ θα υπάρξουν προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία για την επιτάχυνση διαδικασίας έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων.

Εν τω μεταξύ, ένταση σημειώθηκε  μεταξύ του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του κυρίου Πετρόπουλου για την οικονομική κατάσταση της χώρας πριν από το 2015. ΄Οπως τόνισε ο κ. Κουτσούκος “ισχυριστήκατε ότι άνθρωποι έτρωγαν απο τα σκουπίδια, ούτε σήμερα όμως τρώνε με χρυσά κουτάλια” «Σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε, «και αυτοκτονίες υπάρχουν και χάνονται ζωές απο μαγκάλια που ανάβουν κάποιοι για να ζεσταθούν».

Δ. Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα