back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Τα κόμματα ετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Με τον Εμανουέλ Μακρόν να κηρύσσει επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα με το χθεσινό του κείμενο που δημοσιεύθηκε σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενισχύεται η κινητικότητα σε όλα τα πολιτικά κόμματα ενόψει ευρωεκλογών.

Η Δημοκρατία Μπροστά

Μπορεί το κόμμα του Μακρόν να βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ωστόσο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ο επικεφαλής της λίστας. Η Δημοκρατία Μπροστά, έχει δηλώσει ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα κόμματα που έχουν ήδη προχωρήσει, θα περιμένει την ολοκλήρωση της εθνικής διαβούλευσης στις 15 Μαρτίου.
Η πρώτη συνάντηση μελών και στελεχών του κόμματος της πλειοψηφίας, αναμένεται να γίνει στις 30 Μαρτίου και εκεί θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και το όνομα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Τα υπόλοιπα κόμματα

Εκπροσώπους της νέας γενιάς, έχουν επιλέξει στην πλειοψηφία τους τα γαλλικά πολιτικά κόμματα για την συμβολική πρώτη θέση της λίστας τους στις ευρωεκλογές.

Η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λικ Μελανσόν, έχει ήδη ανακοινώσει την 29χρονη Μανόν Ομπρί. Στο βιογραφικό της ξεχωρίζει η έντονη πολιτική και συνδικαλιστική της δράση ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια.
Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν, επέλεξε για την πρώτη θέση της λίστας τον 23χρονο Ζορντάν Μπαρντελά. Είναι πρώην περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του κόμματος από την εποχή ακόμα που ήταν μαθητής.
Προσωπική επιλογή του Λοράν Βοκιέ θεωρείται ότι είναι ο καθηγητής Ξαβιέ Μπελαμί. Η ανακοίνωση του ονόματος του 33χρονου έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις μέσα στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών, αφού θεωρείται ιδιαίτερα συντηρητικός.
Μυρσίνη Λιοναράκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα