back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μεγάλη πρόκριση του Αγιαξ επί της Ρεάλ Μ. στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαβάστε επίσης

Ιστορική πρόκριση πήρε ο Άγιαξ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», που επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 της Ρεάλ Μαδρίτης και την πέταξε εκτός συνέχειας, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10.

Τα γκολ των Ζίγιεχ στο 7’, Νέρες στο 18’, Τάντιτς στο 62’ -με τη μπάλα πάντως στο ξεκίνημα της φάσης να έχει περάσει όλη τη γραμμή, αλλά το γκολ να μετράει παρά την πεντάλεπτη εξέταση του VAR- και Σένε στο 72’ «σφράγισαν» την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της «βασίλισσας» στην διοργάνωση.

Παράλληλα έδωσαν στην ολλανδική ομάδα την πρόκριση για τα προημιτελικά απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο…

Η Ρεάλ δεν είχε κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν σε κανένα άλλο φετινό ματς της στο Champions League μετά τη νίκη επί της Ρόμα με 3-0, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων. Ο Άγιαξ, από την άλλη πλευρά, μετρούσε 22 παιχνίδια με ένα τουλάχιστον γκολ στο ενεργητικό του στα 23 τελευταία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος, Καζεμίρο (87’ Βαλβέρδε), Μόντριτς, Βάθκεθ (29’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Βινίσιους (35’ Ασένσιο).

Άγιαξ : Ονανά, Μαζραουί (80’ Φέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Βαν Ντε Μπέεκ, Σένε (73’ Ντε Βιτ), Ντε Γιόνγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες (74’ Ντόλμπεργκ).

 

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Τότεναμ που κέρδισε με 1-0 τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα