back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΙΥΕ: 38ο συνέδριο

Διαβάστε επίσης

Mε την ένταση μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων να κορυφώνεται, θα επιχειρηθεί σήμερα η πραγματοποίηση του 38ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), το οποίο αναβλήθηκε προ ημερών εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν.

Οι σύνεδροι, καλούνται να εκλέξουν τη νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους για το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, υπό υην βαριά σκιά ξυλοδαρμών, καταγγελιών, απειλών και μηνύσεων μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Σε περίπτωση που και αυτή η…απόπειρα συνεδρίου αποτύχει, τότε θα επιχειρηθεί εκ νέου η πραγματοποίηση του στις 12 και 13 του μηνός.

Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία. Διαφορετικά, η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας θα λειτουργεί με διορισμένη Διοίκηση, χωρίς εκπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το ειδικό βάρος του συνεδρίου της ΟΙΥΕ, είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς:

-Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις 75 Ομοσπονδίες- μέλη της ΓΣΕΕ και ιδρύθηκε το 1922.Εκπροσωπεί 35 κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας (του εμπορίου, της παροχής υπηρεσιών, των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και τουριστικών γραφείων, της καθαριότητας, των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών φύλαξης και ασφαλείας, των επιχειρήσεων πληροφορικής), ακόμη και τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου του Δημοσίου Τομέα.

-Καλύπτει 250 πρωτοβάθμια σωματεία.

-Έχει 55.000 ψηφίσαντα μέλη.

-Έκλέγει 24 με 25 απο τους περίπου 300 συνέδρους της ΓΣΕΕ (ποσοστό της τάξεως του 8%).

Η ένταση αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες στην Καλαμάτα, όπου την Πέμπτη 14 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, έχει απευθυνθεί στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την λήψη μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών του συνεδρίου, καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ για βιαιοπραγίες.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σηκώνοντας το γάντι προετοιμάζουν συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, καταγγέλλοντας με τη σειρά τους την πλειοψηφία για “κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό”.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα