back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τζ. Πάιατ: Οι ελληνικοί θεσμοί όπως ο Τύπος να είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν προσπάθεια επηρεασμού των εκλογών

Διαβάστε επίσης

Διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ANT1, δίνει μέσω Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ 

Ο κ. Πάιατ με ανάρτησή του, αναφέρει ότι η τοποθέτησή του μεταφέρθηκε λανθασμένα και παραθέτει επακριβώς τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο περιθώριο  της εκδήλωσης DisinfoWeek που  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.   

Σε αυτή τόνισε ότι δεν έχει εντοπίσει απτές αποδείξεις για ρωσικές παρεμβάσεις στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές, ωστόσο, συμπλήρωσε, πως οι ελληνικοί δημοκρατικοί θεσμοί, όπως ο Τύπος, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να αντιδράσουν ανάλογα. 

Το  ακριβές απόσπασμα των δηλώσεων του Αμερικανού πρέσβη, στο περιθώριο της εκδήλωσης #DisinfoWeek 

«Όλες οι ανοιχτές μας κοινωνίες είναι ευάλωτες απέναντι σε τέτοια εργαλεία (σ.σ. καμπάνιες παραπληροφόρησης ενόψει εκλογών). Το μάθαμε με σκληρό τρόπο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Έχουμε δει αποδείξεις ανάλογης χειραγώγησης της πληροφόρησης και στην Ελλάδα. Έχουμε δει ρωσικές προσπάθειες στον τομέα της Εκκλησίας, προσπάθειες να υπονομευθεί ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω εντοπίσει αποδείξεις προσπαθειών για ανάμιξη στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές. Ωστόσο, στόχος της αποψινής εκδήλωσης (σ.σ. του  #DisinfoWeek) είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση, ώστε οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας, όπως ο ελεύθερος Τύπος (που είναι ιδιαίτερα ισχυροί) να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι έτοιμοι να απαντήσουν».  

Συγγνώμη για την λανθασμένη απόδοση των δηλώσεων του κ. Πάιατ ζήτησε ο επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων του ΑΝΤ1 Νικόλας Βαφειάδης γράφοντας στο Twitter: «Δεχθείτε τη συγγνώμη μου άκουσα το not, αντί για το now. Θα παραθέσουμε τη σωστή εκδοχή».

  Ιωάννα Παπαδημητροπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα