back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυξημένη κίνηση στα βεστιάρια

Διαβάστε επίσης

Οι σούπερ υπερ-ήρωες των παιδικών χρόνων ( Σούπερμαν, Σπάιντερμαν κ.α.), αστεία θέματα όπως παπαγάλοι, κοτόπουλα και αρκούδοι και στολές που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές (μαρκησία, δούκισσα κ.α), μονοπωλούν τις προτιμήσεις των Αθηναίων στην αποκριάτικη θεματολογία.

Στις ενοικιάσεις στολών από βεστιάρια θραύση κάνει επίσης ο «Τρελοκαπελάς» από το μυθιστόρημα «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων».

[su_slider source=”media: 75632,75634,75635,75629,75628″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Θέματα για όλα τα γούστα

Αυξημένη κίνηση παρουσιάζεται από το πρωί στα βεστιάρια της Αθήνας, καθώς κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Νέοι και νέες σπεύδουν να ενοικιάσουν τις στολές που θα φορέσουν στα ξέφρενα γλέντια της Αποκριάς με στόχο να εντυπωσιάσουν.

Ο Διονύσης Κόκλας επέλεξε να ντυθεί Τζέιν, γι΄ αυτή την Αποκριά. «Επέλεξα αυτήν την στολή γιατί βγάζοντας το πάνω μέρος μεταμορφώνομαι αμέσως σε Ταρζάν», είπε χαριτολογώντας θέλοντας να δείξει πως η αμφίεσή του έχει διττό χαρακτήρα.

Ο Νίκος Κουμαραδιός επέλεξε την στολή του αρκούδου γιατί έτσι αισθάνεται δυνατός: «Μαζί μου θα κρατάω και ρόπαλο. Θα γίνει χαμός αυτές τις Απόκριες», είπε με πολλή δόση χιούμορ.

Πρώτος σταθμός το γνωστό σε όλους μας « Βεστιάριο», στην οδό Σωκράτους, πίσω από το δημαρχείο στην καρδιά της Αθήνας.

Βεστιάριο: Οκτώ όροφοι, 20.000 κοστούμια

Οκτώ όροφοι, είκοσι χιλιάδες κοστούμια, μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ. Το Βεστιάριο δεν είναι τυχαία σημείο αναφοράς για τις παραγωγές του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Τώρα που ψάχνεις κι εσύ μια ευφάνταστη αμφίεση, εδώ έχεις να διαλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία σε φορέματα εποχής (Αντουανέτες, Ιουλιέτες, Λουδοβίκους, φράκα, τσάρλεστον), Αρλεκίνους, αλλά και στολές που θα σε «μεταμορφώσουν» σε αρχαίο Έλληνα, Βυζαντινό, μαζορέτα, γοργόνα, λουλούδι, πειρατή, άγγελο, πεταλούδα.

Αναλαμβάνουν οποιαδήποτε ειδική κατασκευή-ραφή σε κοστούμια, αξεσουάρ, καπέλα κ.λπ. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν από 25 και φτάνουν μέχρι και τα 100 ευρώ .

Στο Βεστιάριο μπορείς εφόσον θέλεις να αγοράσεις κάποιο κοστούμι κατόπιν φυσικά παραγγελίας… «Η τιμή πώλησης εξαρτάται από δυο παράγοντες : Την ποιότητα του υφάσματος και την δυσκολία ραφής του αποκριάτικου κοστουμιού . Μπορεί σε μια στολή να επιλέξει κάποιος ύφασμα από 2 ευρώ το μέτρο μέχρι και 200 ευρώ», μας είπε η κυρία Νένα Ευθυμιάδου (Βεστιάριο.(Σωκράτους 16, Ομόνοια, 2105227906, www.vestiario.gr ).

Μαγέψτε: Mεγάλη ποικιλία κοστουμιών

Από τα γνωστά και καλά βεστιάρια της πόλης, το «Μαγέψτε» διαθέτει μεγάλη ποικιλία κοστουμιών, που ράβονται από την επιχείρηση με προσοχή στα υλικά-υφάσματα (βελούδο, μετάξι, δέρμα κ.λπ.).

Σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις κάθε χρόνο βρίσκονται οι αμφιέσεις για κινηματογραφικούς και σούπερ ήρωες, οι πειρατικές στολές και τα κοστούμια εποχής. Για ενήλικους διατίθενται αποκλειστικά προς ενοικίαση σε τιμές από 25 ευρώ. Για τα παιδιά υπάρχει δυνατότητα και για αγορά και για ενοικίαση επίσης από 25 ευρώ.

Από εδώ θα περάσεις αν ψάχνεις και για μια αυθεντική μάσκα Βενετίας – σε τιμές από 10 ευρώ για ενοικίαση και από 20 ευρώ για αγορά.

«Η κίνηση σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο κινείται στα ίδια επίπεδα. Πρωταγωνιστής στους άνδρες φέτος είναι τα αστεία αποκριάτικα θέματα ενώ στις γυναίκες στολές παλιότερων ετών (μαρκησίες, βασίλισσες κ.α).

Σε γενικές γραμμές οι τιμές ξεκινούν από 25 ευρώ και κατά μέσο όρο φτάνουν τα 40-45 ευρώ, με εξαίρεση φυσικά εξεζητημένες στολές όπως αυτές που παραπέμπουν σε προηγούμενες εποχές», μας είπε η κυρία Σοφία Κοντά από το «Μαγέψτε». (Σπευσίππου 26-28 Κολωνάκι, 2107294566).

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα