back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος και Γκιρτζίκης για την κάρτα υγείας

Διαβάστε επίσης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη, καθώς και τους Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Η υπόθεση αφορά το πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, το οποίο υπεγράφη το 2005 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, με την ΕΠΟ όμως να συνεχίζει να πληρώνει για αυτό.

Οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρου Καραμελίδη και Νίκου Προύντζου, για τους οποίους ο Εισαγγελέας έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή τους, κρίθηκαν αθώοι.

Αθώοι κρίθηκαν και οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Η υπόθεση είχε να κάνει με ένα πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές το 2005, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και καταγγέλθηκε οκτώ χρόνια μετά. Η ΕΠΟ όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε κανονικά τα χρήματα στις συμβαλλόμενες εταιρίες, ζημιώνοντας με ένα ποσό τα ταμεία της κοντά στα 13.000.000 ευρώ.

Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Σε λίγο θα ανακοινωθούν και οι ποινές των καταδικασθέντων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα