back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έρχεται e-μήνυμα από την ΑΑΔΕ σε 2,5 εκατ. οφειλέτες – «Σπεύσατε για ρύθμιση ή εξόφληση χρέους»

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα,μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο e-mail τους με το οποίο θα τους υπενθυμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στην εφορία θα λάβουν συντόμως από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) περίπου 2,5 εκατομμύρια μικρο-οφειλέτες που χρωστούν στην εφορία μέχρι 500 ευρώ από το σύνολο των 4 εκατομμυρίων οφειλετών.

Η ΑΑΔΕ με το μήνυμά της θα καλεί τους μικρο-οφειλέτες να σπεύσουν να εξοφλήσουν η να ρυθμίσουν την ληξιπρόθεσμη οφειλή τους. Διαφερετικά,  ως φόβητρο (παρότι δεν εφαρμόζεται) θα αναφέρεται ότι η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, πλειστηριασμούς ακινήτων κλπ.

Μάλιστα έχει ήδη σταλεί, από πλευράς διοίκησης της ΑΑΔΕ, οδηγία σε στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να επιβλέπουν σε καθημερινή βάση την διαδικασία αποστολής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους υπόχρεους μικρο-οφειλέτες και να αξιολογούν σε τριμηνιαία βάση τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης των οφειλών με βάση την ανταπόκριση των μικρο-οφειλετών, υποβάλλοντας και σχετική αναφορά αποτελεσμάτων.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα