back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά για Μάτι: Τεράστιες πολιτικές ευθύνες

Διαβάστε επίσης

Για τεράστιες πολιτικές ευθύνες έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό «REAL» λέγοντας ότι το πόρισμα απλά επαληθεύει τις αρχικές εκτιμήσεις, ότι δηλαδή δεν υπήρχε καμία οργάνωση και συντονισμός. Υπήρξε απίστευτη ανικανότητα.

Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν λάθος και με καθυστέρηση και οι άνθρωποι αφέθηκαν, όπως φαίνεται, στην τύχη τους, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να μην κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτή την τεράστια αναλγησία. Για το έλλειμμα ευαισθησίας να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του. Να μην υπάρχει η στοιχειώδης ευθιξία να παραιτηθεί κάποιος».

Αναφέρθηκε και στη σύσκεψη το μοιραίο βράδυ λέγοντας πως ενώ γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί, το βράδυ της ημέρας εκείνης έστησαν ένα θέατρο με παρόντα τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αναρωτήθηκε καν αν κινδύνευσαν άνθρωποι, εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Αποδείχτηκε στη συνέχεια -συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά -ότι γνώριζαν όλοι ότι υπήρχαν ήδη θύματα την ώρα που τα παρουσίαζαν όλα εξαιρετικά.

Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός της Ν.Δ. και της επιστροφής της στην εξουσία.
Αναφερόμενη στο χώρο της κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκινήσει ένα κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο, να ενισχύσει το ΚΙΝΑΛ για να σταθούμε-όπως είπε- απέναντι στην παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε οτι το πραγματικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και στο λαϊκισμό στην Ευρώπη υπάρχει και εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο των σοσιαλιστών στη Μαδρίτη παρουσιάσθηκε μια ριζοσπαστική ατζέντα για την Ευρώπη που στηρίζεται στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Είναι επικεφαλής ο Φρανς Τίμερμανς και ο κ. Τσίπρας είναι τελείως απών από όλα αυτά και μάλιστα είναι απέναντι και στο Φρανς Τίμερμανς. Και στην πράξη τι κάνει στην Ελλάδα; διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά. Συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και εξακολουθεί να στηρίζεται σε αυτήν για να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Επομένως- σημείωσε-εμείς δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με ανθρώπους που εφαρμόζουν πολύ σκληρές και συντηρητικές πολιτικές.

Για τις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ περί μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ

Η κ. Γεννηματά μίλησε για λόγια πανικού του κ. Τσίπρα μπροστά στην ήττα του στις εκλογές. «Εμείς -τόνισε- έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία. Είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές μας και από τη Ν.Δ. και από το ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με τα ζητήματα της ανάπτυξης, αλλά και με τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα του κ. Τσίπρα και αυτή είναι η ασύδοτη αγορά που ο κ. Μητσοτάκης διακηρύττει ότι θα επιλύσει όλα τα προβλήματα στον τόπο. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αλλά η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα και για αυτό θέλουμε ισχυρό Κίνημα Αλλαγής», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα