back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: Μαφιόζοι διεκδικούν τον κατώτατο μισθό

Διαβάστε επίσης

Σάλος στην Ιταλία, όπου έγινε γνωστό ότι μέλη της γνωστής μαφιόζικης οικογένειας των Σπάντα υπέβαλαν αίτηση στα αρμόδια γραφεία για την παροχή του κατώτατου μισθού.

Σημειώνεται ότι η δράση των Σπάντα στην Όστια, κοντά στη Ρώμη, είχε απασχολήσει τις αρχές το περασμένο έτος και είχε οδηγήσει στη σύλληψη δεκάδων μελών της και την κατάσχεση και κατεδάφιση παράνομων επαύλεών τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα II Messaggero και του ιστότοπου Huffington Post, η οικογένεια που από τη δεκαετία του ’50 που εγκαταστάθηκε στην περιοχή και έκτοτε λυμαίνεται την Όστια και μέλη τους έχουν καταδικασθεί πρωτόδικα «για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση», επιδιώκει να εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση από το κράτος και διάφορα μέλη των Σπάντα μετέβησαν σε ένα από τα γραφεία εξυπηρέτησης για να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα για να αιτηθούν κατώτατο μισθό. «Τουλάχιστον τρεις πυρήνες της οικογένειας Σπάντα έκλεισαν συνάντηση στα γραφεία εξυπηρέτησης για να συμπληρώσουν το έγγραφο που αποτελεί το προαπαιτούμενο για την αίτηση κατώτατου μισθού», γράφει η εφημερίδα.

Στην υπόθεση αυτή επενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Λουΐτζι Ντι Μάιο, που με tweet του αποσαφήνισε πως θα ζητήσει διευκρινήσεις για την υπόθεση και διαβεβαίωσε πως «δεν θα πάρουν φράγκο».

Μεταξύ εκείνων που έκαναν αίτηση σύμφωνα με τη Messaggero περιλαμβάνεται επίσης και ο Ρομπέρτο Σπάντα, ενός από τους επικεφαλής της οικογένειας και πρωτεργάτης των επεισοδίων κατά δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RAI, για τα οποία εκτίει ποινή εξαετούς φυλάκισης.

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα