back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προκαλεί ανυποχώρητος ο Ορμπάν

Διαβάστε επίσης

Ανυποχώρητη στις θέσεις της εμφανίζεται η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν, στην Ουγγαρία, γεγονός που πιθανόν θα οδηγήσει στην οριστική ρήξη με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Ακούμε προσεκτικά τις άλλες απόψεις, περιλαμβανομένης εκείνης του Βέμπερ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της εθνικιστικής συντηρητικής κυβέρνησης, Ζόλταν Κόβατς. «Αλλά υπάρχει κάτι που είναι πιο σημαντικό από την κομματική πειθαρχία και αυτό είναι η υπεράσπιση των ευρωπαϊκών χριστιανικών αρχών και το σταμάτημα της μετανάστευσης. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτό», συνέχισε.

Τελεσίγραφο του Βέμπερ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής δεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ απηύθυνε τελεσίγραφο στον Βίκτορ Ορμπάν προκειμένου να τροποποιήσει τις εθνικιστικές θέσεις του κόμματός το αν θέλει να αποφύγει μια αποβολή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Κάλεσε κυρίως τη Βουδαπέστη να θέσει τέρμα «αμέσως» σε μια «εκστρατεία fake news εναντίον του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», μέλους του ΕΛΚ, όπως και ο Ορμπάν.

Εκστρατεία δυσφήμισης

Στην εκστρατεία αυτή που ξεκίνησε δυνατά τον περασμένο μήνα με διάφορες αφίσες, το Φίντες κατηγορεί κυρίως τις Βρυξέλλες και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση, την οποίας ο Ορμπάν θέλει να είναι ο πιο σφοδρός πολέμιος στην ΕΕ.

Απέναντι σε αυτή τη νέα πρόκληση, δώδεκα κόμματα που είναι μέλη του ΕΛΚ απαίτησαν επίσημα τη Δευτέρα «τον αποκλεισμό ή την αναστολή της συμμετοχής» του Φίντες, ένα μέτρο το οποίο, σύμφωνα με τον Βέμπερ, θα περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη μιας συνόδου στις 20 Μαρτίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα