back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Τα νιάτα παίζουν μουσική” στην Γερμανική Σχολή Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Για τον περιφερειακό διαγωνισμό “Τα Νιάτα Παίζουν Μουσική” που διοργανώνεται στη Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen) από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου μίλησε η Χαρούλα Αντωνοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Σχολής στην εκπομπή “Και μία και Δύο. 1 με 2” και στις Δομίνα Διαμαντοπούλου και Μυρσίνη Λιοναράκη.

Εφαλτήριο για μουσική σταδιοδρομία

Πρόκειται για μία φημισμένη και καθιερωμένη δράση της Γερμανίας, η οποία αποσκοπεί στην προώθηση της μουσικής. “Κατά τη διάρκεια των 55 ετών της ύπαρξής του, περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και νέοι έχουν συμμετάσχει σε αυτόν τον διαγωνισμό, ενώ για πολλούς από αυτούς αυτή η συμμετοχή αποτέλεσε το πρώτο βήμα μίας επιτυχημένης μουσικής καριέρας”, δήλωσε η κυρία Αντωνοπούλου.

Μάλιστα από το 1981 λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό και μαθητές των γερμανικών σχολείων του εξωτερικού. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις τόσο στον περιφερειακό όσο και στον ομοσπονδιακό διαγωνισμό, είναι φέτος για τρίτη φορά η διοργανώτρια αρχή του περιφερειακού διαγωνισμού για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η μουσική ενώνει

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε και στην σημασία του διαγωνισμού για την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων. “Ο διαγωνισμός δεν ενθαρρύνει μόνο την ενασχόλησή των παιδιών, ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο μεταγενέστερα, με τη μουσική, αλλά διευκολύνει και την μεταξύ τους επικοινωνία, καταπολεμώντας τις προκαταλήψεις. Η μουσική είναι μία κοινή γλώσσα“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι συμμετέχοντες και το πρόγραμμα

Οι φίλοι της μουσικής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε αυτό το κορυφαίο μουσικό γεγονός στο πλαίσιο του οποίου θα απολαύσουν μουσικές ερμηνείες 140 μαθητών από συνολικά 13 σχολεία της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, των παλαιστινιακών εδαφών και, βέβαια, της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
– Συναυλία έναρξης διαγωνισμού: 8 Μαρτίου 2019, 20:00
– Ημέρες διαγωνισμού: 9 – 11 Μαρτίου 2019
Συναυλία βραβευθέντων: 13 Μαρτίου 2019, 20:00

Το Γερμανικό Μουσικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη διοργάνωσης του διαγωνισμού ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας.

Οι συναυλίες και οι ημέρες διαγωνισμού είναι ανοιχτές για το κοινό και πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών, 151 23 Μαρούσι (πίσω από το εμπορικό κέντρο Avenue).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dsathen.gr ή επικοινωνήστε στο 2117774500.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα