back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στην Βοστώνη, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση στη σχολή Fletcher του πανεπιστημίου Tufts.

Στη συνεχεία θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου αναμένεται να έχει επαφές με Αμερικάνους επενδυτές, στους οποίους θα μιλήσει για την φορολογική μεταρρύθμιση που έχει εξαγγείλει η ΝΔ, αλλά και τις συνολικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιό της με στόχο ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό κλίμα που θα διευκολύνει την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Αυτή θεωρείται άλλωστε  ως το «κλειδί» για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την χαρακτηρίζει «υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα» για την επόμενη ημέρα μετά την πολιτική αλλαγή που στη ΝΔ προεξοφλούν ότι θα προκύψει στις επικείμενες εκλογές.

  Σύμφωνα μάλιστα με την αξιωματική αντιπολίτευση η αλλαγή κυβέρνησης «προεξοφλείται και από τις αγορές» με συνέπεια την βελτίωση από τώρα του οικονομικού κλίματος, όπως διεφάνη και από την επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδοθεί ήδη σε μία προσπάθεια να πείσει τους επενδυτές για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα και για τις προοπτικές που δημιουργούνται από το γεγονός ότι σε λίγους μήνες η χώρα θα διαθέτει μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα δώσει έμφαση στη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Στις επενδυτικού ενδιαφέροντος επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε συνεντεύξεις που σύμφωνα με πληροφορίες θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να περιγράψει βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος της ΝΔ στις οποίες αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη στην γαλλική Figaro όπου εκτός από την μείωση φορολογίας έκανε λόγο και για «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να αποκτήσουμε μία αποτελεσματική διοίκηση, ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ταχύτερη απονομής δικαιοσύνης».

Οι επαφές του κ. Μητσοτάκη με επίκεντρο τις επενδύσεις έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα, όπου τον περασμένο μήνα συναντήθηκε με εκπροσώπους σημαντικών γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, λίγο πριν μεταβεί στο Μόναχο όπου είχε και εκεί συνάντηση με διεθνείς επενδυτές. Η προσέλκυση επενδύσεων ήταν εξάλλου στην ατζέντα και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μόσχα.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα