back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17η μέρα κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων”

Διαβάστε επίσης

Τα “κίτρινα γιλέκα” ετοιμάζονται για την 17η πράξη των κινητοποιήσεων σε όλη τη Γαλλία, με σκοπό να διευρύνουν τις διαδηλώσεις όλο το Σαββατοκύριακο.

Παρά τα χαμηλά ποσοστά στήριξης που συγκεντρώνουν στις έρευνες τα “κίτρινα γιλέκα” και παρά την όλο και μικρότερη συμμετοχή των πολιτών, οι επικεφαλής του κινήματος επιμένουν για ένα ακόμα Σάββατο κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το προηγούμενο Σάββατο 2 Μαρτίου, μόνο 39.000 άτομα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Η Πρεσίλα Λουντόφσκι, μία εκ των πιο προβεβλημένων συντονιστών των “κίτρινων γιλέκων”, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, κάλεσε τον κόσμο να “πολιορκήσει την λεωφόρο των Ιλισίων Πεδίων μέχρι να γίνουν δεκτά τα κοινωνικά, φορολογικά και κλιματικά αιτήματα” του κινήματος.

Οι γυναίκες στο επίκεντρο

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η αυριανή 17η πράξη των “κίτρινων γιλέκων” θα έχει τίτλο “Οι Γυναίκες υψώνουν φωνή”.

Το ραντεβού των διοργανωτών έχει δοθεί για αύριο στις 11 το πρωί στην λεωφόρο των Ιλισίων Πεδίων με σκοπό η πορεία να κατευθυνθεί στον Κήπο του Λουξεμβούργου.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα