back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Άκαπνη» η τηλεδιάσκεψη για το νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Διαβάστε επίσης

Σκληρή γραμμή από τους θεσμούς – Ζητούν αλλαγές που μειώνουν κατά 3 δισ. ευρώ τα δάνεια που θα μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου

Δεν κατέληξε η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με τη συμμετοχή από την κυβέρνηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δ. Λιάκο και από την πλευρά των τραπεζών της κας Χαρίκλειας Απαλλαγάκη.

Έτσι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας μετατίθεται εκ νέου και εφ όσον υπάρξει κατάληξη στην επόμενη ή τις επόμενες τηλεδιασκέψεις που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί τηρούν σκληρή γραμμή και επιμένουν να πύαρξουν αλλαγές σε κρίσιμες διατάξεις του νομοσχεδίου και κυρίως:

Στη μείωση του μέγιστου ύψους των περιουσιακών στοιχείων που θα πρέπει να έχει ο δανειολήπτης προκειμένου να υπαχθεί στην προστασία και τις ευεργετικές διατάξεις ρύθμισης, κουρέματος οφειλής και επιδότησης.

Στην απάλειψη από τις διατάξεις του νόμου της δυνατότητας υπαγωγής των επιχειρηματικών δανείων με προσημείωση πρώτης κατοικίας.

Οι παραπάνω αλλαγές εφ όσον υιοθετηθούν εκτιμάται ότι τα μειώσουν το ύψος των δανείων που θα μπορούν να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου κατά 3 δισ. ευρώ περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάθεση της κατάθεσης του νόμου καθιστά πλέον σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο να δοθούν στην Ελλάδα τα 1 δισ. ευρώ περίπου από τα κέρδη των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα