back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Οι «αριστεροί», οι «επώνυμοι» και το θρίλερ με τους Υπουργούς

Διαβάστε επίσης

Μπορεί η συζήτηση για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή να έχει επικεντρωθεί σε υποψηφίους, που θα προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θέλει να διαψεύσει όσους ισχυρίζονται ότι, οδηγεί το κόμμα σε «πασοκοποίηση» και γι αυτό αναζητά πρόσωπα με γνήσια αριστερή ταυτότητα.

Η προσπάθεια αυτή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς η σχετική βολιδοσκόπηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες σε τρία πρώην κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησαν από το κόμμα το καλοκαίρι του 2015 με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Σακελλαρίδης, Βαλαβάνη και εκπλήξεις

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι σχετικές κρούσεις έγιναν στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη, την πρώην αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας Ν. Βαλαβάνη και στον πρώην Γραμματέα της Κ.Ε του κόμματος Τ. Κορωνάκη.
Σε κάθε περίπτωση πηγές προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι στο τέλος θα υπάρξουν εκπλήξεις.
Μέχρι στιγμής πάντως, ο κατάλογος με τους υποψηφίους παραμένει ανοιχτός, καθώς γίνονται διαπραγματεύσεις με πολλά πρόσωπα που ακόμη δεν έχουν απαντήσει καταφατικά στις προτάσεις που έχουν δεχτεί.
Κυρίως οι εκκρεμότητες έχουν να κάνουν με τα αποκαλούμενα «λαμπερά» και επώνυμα πρόσωπα, δηλαδή δημοσιογράφους και καλλιτέχνες.

Οι εν ενεργεία

Σε ό,τι αφορά τις σίγουρες υποψηφιότητες είναι αυτές των εν ενεργεία ευρωβουλευτών Δ. Παπαδημούλη, Κ. Κούνεβα, Σ. Κούλογλου, του βουλευτή και πρώην Υπουργού Π. Κουρουμπλή.
Από εκεί και πέρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιος θα είναι και ο προϊστάμενος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου Γ. Μπουρνούς.
Από το χώρο της κεντροαριστεράς οι πληροφορίες αναφέρουν πως Γ. Ραγκούσης και Μ. Ρεπούση έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά και μένει να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα τους.

«Θρίλερ» με τους υπουργούς

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η περίπτωση κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει ζητήσει να συμβάλλουν στην μάχη των ευρωεκλογών η Ε. Αχτσιόγλου, καθώς επίσης και οι Δ. Τζανακόπουλος και Ν. Παππάς.
Ωστόσο, οι δυο τελευταίοι στις σχετικές κρούσεις που τους έγιναν από δημοσιογράφους προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες άφηναν να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιοι μόνο στις εθνικές εκλογές.
Βέβαια, εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο τίποτα δεν τους εμποδίζει να παραιτηθούν σε περίπτωση που έχουν εκλεγεί στην ευρωβουλή.

«Θολό» τοπίο

Επίσης θολό παραμένει το τοπίο σε σχέση με τις υποψηφιότητες της Ε. Κουντουρά και Σ. Δανέλλη, καθώς για να είναι υποψήφιοι στην ευρωβουλή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ασυμβίβαστο που έχουν.
Διότι εάν παραιτηθούν τις έδρες τους δεν θα τις πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι επιλαχόντες των κομμάτων από τα οποία προέρχονται. Δηλαδή στελέχη των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού αντίστοιχα.
Γιώργος Κατσίγιαννης
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα