back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Πουλάκης: Το ΥΠΕΣ δεν επεξεργάζεται τροπολογία για το ασυμβίβαστο

Διαβάστε επίσης

«Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει δοθεί καμία πολιτική εντολή, δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση, ούτε και το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται κάποια τροπολογία για να αρθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή – ευρωβουλευτή».

Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η εκλογική νομοθεσία δεν είναι γραμμένη σε μαρμάρινες πλάκες, άρα και δεν αλλάζει ποτέ, εξελίσσεται και λύνει θέματα.

Αναφερόμενος στο σπάσιμο των δήμων, και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πουλάκης τόνισε:

«Το γεγονός ότι 2 βουλευτές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, σημαίνει ότι δεν έγινε καλή προετοιμασία ή απλώς ότι εξέφρασαν διαφορετική άποψη? Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που κάναμε τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη ότι το χωροταξικό του Καλλικράτη είχε δημιουργήσει προβλήματα και ακραίες περιπτώσεις. Μετά λοιπόν τον Ιούλιο του 2018 και τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, είδαμε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, και έχουμε παρέμβει για να τις διορθώσουμε. Το τελευταίο άρθρο του νομοσχεδίου μάλιστα, αναφέρει ότι υπάρχουν κι άλλες ακραίες περιπτώσεις, και γι΄ αυτό είπαμε να συγκροτήσουμε επιτροπή η οποία να δώσει σε 2 χρόνια ολοκληρωμένο σχέδιο λύσης».

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, είπε ότι έως τις 20 Μαρτίου θα είναι νόμος του Κράτους.

Αναφερόμενος στις προεκλογικές προσλήψεις 8.166 εργαζομένων στην καθαριότητα, ο κύριος Πουλάκης είπε ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017, και κατέθεσαν τα χαρτιά τους 132 χιλιάδες άτομα, ανάμεσα στα οποία έπρεπε να επιλέξει το ΑΣΕΠ. «Ο σχεδιασμός του ΑΣΕΠ θεώρησε ότι σε 14 μήνες θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό και η διαδικασία καθυστέρησε. Πέρυσι λοιπόν βγάλαμε προσωρινούς πίνακες για να μην μείνουν οι δήμοι και οι δημότες χωρίς καθαριότητα. Οι οριστικοί πίνακες θα βγουν τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Αν δεν κάναμε τη ρύθμιση, και δεν γινόντουσαν οι συγκεκριμένες προσλήψεις πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έπρεπε να ταλαιπωρηθούν και οι εργαζόμενοι και οι δήμοι 6 μήνες, και ακολούθως επειδή το Σεπτέμβρη θα είχαμε μπει στην προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές, θα έπρεπε οι προσλήψεις αυτές να γίνουν μετά τον Οκτώβριο».

Τέλος αναφερόμενος στις πολιτικές επικρίσεις μετά και το πόρισμα του Εισαγγελέα για την τραγωδία στο Μάτι, είπε: «Η όποια εισήγηση Εισαγγελέα κρίνεται και αυτή στα δικαστήρια, από τη στιγμή λοιπόν που έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, η Κυβέρνηση και οι θεσμοί, να σεβαστούν τις αποφάσεις της. Η Κυβέρνηση χειρίζεται με υπευθυνότητα όλα τα θέματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα