back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την Αναγέννηση της Ευρώπης κήρυξε από το Παρίσι ο Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Στόχος του Γάλλου Προέδρου είναι η συγκρότηση ενός προοδευτικού μεταρρυθμιστικού μετώπου ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου και η οικοδόμηση μιας νέας μεγάλης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στο πρόσφατο μανιφέστο του Γάλλου Προέδρου για την «Ευρωπαϊκή Αναγέννηση», που εκδόθηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες και δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα στις εγκυρότερες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας καλούνται οι πολίτες της ΕΕ να υποστηρίξουν το όραμα μιας νέας Ευρώπης υπογράφοντας το κείμενο του μανιφέστου σε κάθε μια από τις χώρες μέλη της ΕΕ. ​

«Ο στόχος της ευρωπαϊκής εκστρατείας είναι να δημιουργήσει ένα διηπειρωτικό κεντρώο πολιτικό τόξο», δήλωσε ο Στεφάν Σεζουρνέ, διευθυντής της εκστρατείας του La République En Marche (LREM). ​

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε το αίτημα της προεδρικής πλειοψηφίας να συγκροτηθούν και να προωθηθούν διακρατικοί κατάλογοι υποψηφίων του κόμματος σε όλες τις χώρες μέλη.

Ωστόσο, η νέα πρωτοβουλία, που εγκαινιάσθηκε την Πέμπτη δίνει την δυνατότητα στο κόμμα να καταγράψει την δυναμική του σε ολόκληρη την ήπειρο, ακόμη και εάν δεν είναι δυνατή η ψήφος υπέρ του LREM στις άλλες χώρες-μέλη.

Το LREM έχει συνάψει δεσμούς με την πανευρωπαϊκή συμμαχία των φιλελεύθερων κομμάτων ALDE, αλλά ο Σεζουρνέ κατέστησε σαφές ότι, αποσκοπεί στη δημιουργία μίας ευρύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η ιστοσελίδα eu-renaissance

Κορυφαίο ρόλο στην ευρωπαϊκή συσπείρωση των κεντρώων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων διαδραματίζει η ιστοσελίδα της Αναγέννησης.

Οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα γίνονται δεκτοί με ένα βίντεο, που ξεκινάει με τον ήχο ενός καρδιακού παλμού πριν αντικατασταθεί από εικόνες ακραίων φυσικών φαινομένων, κινητοποιήσεων, αναταραχών, προσφυγικής κρίσης, ακροδεξιάς δράσης, εικόνες ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Στις εικόνες της κοινωνικής αναταραχής παρεμβαίνει η φωνή του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος καλεί τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν την επιλογή ανάμεσα σε ένα ζοφερό μέλλον με τους εθνικιστές στην εξουσία ή την ανανέωση της Ευρώπης για να γίνει ισχυρότερη και δημοκρατικότερη.

Το κάλεσμα Μακρόν

«Κοιτάξτε την εποχή μας. Κοιτάξτε την κατά πρόσωπο. Και θα δείτε ότι δεν έχετε την επιλογή.

Έχετε μόνο μία απλή επιλογή. Να αφήσετε λίγο περισσότερο χώρο σε κάθε εκλογές στους εθνικιστές, σε αυτούς που μισούν την Ευρώπη. Και σε 5, 10, 15 χρόνια θα είναι εδώ. Τους έχουμε ήδη δει να κερδίζουν!

Ή να επιλέξετε να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες παντού. Και να θελήσετε αυτήν την Ευρώπη. Παίρνοντας όλα τα ρίσκα, ο καθένας στη χώρα του.

Λοιπόν αυτήν την φιλοδοξία πρέπει να την ακολουθήσουμε τώρα.
Τώρα, γιατί η στιγμή έφτασε.

Εκφράστε πάλι αυτήν την τρελή φιλοδοξία να θέλουμε μία Ευρώπη πιο δυνατή, πιο δημοκρατική, που θα επανιδρυθεί, χάρη στον πολιτισμό της και σε αυτά που μας ενώνουν!

Ζητώ από εσάς και ειδικά από τους νέους της Ευρώπης να έχετε αυτήν την φιλοδοξία που είναι ριζοσπαστική, ίσως και λίγο τρελή. Αυτό που ελπίζουμε είναι στο χέρι μας. Ας το θελήσουμε μαζί.

Για εμάς και τα παιδιά μας.

Σας διαβεβαιώνω λοιπόν, θα πετύχουμε».

Δείτε το βίντεο

 

Ιωάννα Παπαδημητροπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα