back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολ Μάναφορτ: το άδοξο τέλος ενός πανίσχυρου λομπίστα

Διαβάστε επίσης

Από τα ψηλά στα χαμηλά και απο ισχυρότερος λομπίστας των ΗΠΑ κατάδικος στις φυλακές. Ο λόγος για τον διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ στον οποίο ποινή σχεδόν τεσσάρων ετών φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο κρίνοντάς τον ένοχο για οικονομική απάτη στην πρώτη του δίκη, που προέκυψε από την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου της Αλεξάντρια, ο Μάναφορτ, που προσεχώς κλείνει τα 70 του, θα εκτίσει ποινή 47 μηνών, αρκετά μικρότερη από αυτή που πρότειναν οι εισαγγελείς (19-24 χρόνια).

Στον λομπίστα, άλλοτε έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσιγκτον, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 50.000 δολαρίων ενώ καλείται να επιστρέψει στο αμερικανικό δημόσιο ποσό που ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια δολάρια.

Απευθυνόμενος στην έδρα πριν ακούσει την καταδίκη του, ο Μάναφορτ τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα για την οικογένειά του και για τον ίδιο και ζήτησε συμπόνια. «Το να πω ότι αισθάνομαι ταπεινωμένος και ντροπιασμένος θα ήταν πολύ λίγο», ανέφερε, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox News. Είπε επίσης ότι η ζωή του έχει γίνει «συντρίμμια» από προσωπική, επαγγελματική και οικονομική σκοπιά.

Βαρύτερη ποινή

Αυτή είναι η βαρύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα σε βάρος πρώην συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος τον Αύγουστο για πέντε κατηγορίες περί φορολογικής απάτης, δύο κατηγορίες περί τραπεζικής απάτης και μία κατηγορία για την απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές.

Ο Μάναφορτ είναι αντιμέτωπος με άλλη μια καταδίκη, την επόμενη Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, για δύο κατηγορίες περί συνωμοσίας – ομολόγησε την ενοχή του σ’ αυτές τον Σεπτέμβριο. Το κατηγορητήριο επισύρει έως και 10ετή κάθειρξη, ποινή που ενδέχεται να προστεθεί στην ποινή 47 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα