back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η ρύθμιση για την α’ κατοικία

Διαβάστε επίσης

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Προχωράμε. Τη στιγμή αυτή έχουμε στο μυαλό μας την προστασία της α’ κατοικίας. Μετά την Καθαρά Δευτέρα θα έλθει η τροπολογία, δηλαδή την εβδομάδα που έρχεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, ανέφερε πως «εγώ νομίζω ότι συμφωνήσαμε. Το κρίσιμο θέμα είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. Εγώ προβλέπω ότι θα περιλαμβάνονται και τα επιχειρηματικά δάνεια, εκτός κι αν έχουμε ανατροπές».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση χάνει το ορόσημο του Eurogroup της Δευτέρας, γεγονός που σημαίνει πως η απόφαση για εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ μετατίθεται για τον Απρίλιο.

Σοφία Δήμτσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα