back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλήθος κόσμου στο Πατρινό Καρναβάλι

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα φέτος «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις», τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων με επικεφαλής τον Βασιλιά Καρνάβαλο και το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού σατιρίζουν με αιχμηρό τρόπο την επικαιρότητα σκορπώντας γέλιο και χαρά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, με ολόκληρη την πόλη να γιορτάζει κάτω από έναν λαμπερό ήλιο, φορώντας τα καρναβαλικά της, και να φιλοξενεί τους χιλιάδες επισκέπτες.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη μπάντα του δήμου Πατρέων να παιανίζει καρναβαλικούς ρυθμούς και αντιπροσωπεία των σωματείων των σοκολατοριχτών που προσέφεραν στον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη ένα καλάθι με σοκολάτες, ο οποίος με τη σειρά του τις μοίρασε στους θεατές.

Στην συνέχεια εμφανίστηκε ο κινέζικος θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» και ακολούθησαν τα καρναβαλικά άρματα του δήμου με τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού σε προεξέχουσα, τιμητική θέση.

Το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό άρμα του φετινού βασιλιά καρνάβαλου σατιρίζει την αστική δημοκρατία, ενώ το άρμα της βασίλισσας, Αναστασίας Ψαρρού, είναι η ανάπτυξη με τη μορφή ενός εξωπραγματικού τέρατος, του γορίλα Κινγκ Κονγκ.

Έπειτα από αρκετά χρόνια φέτος παρήλασε το άνθινο άρμα, που έχει δημιουργηθεί με 40.000 γαρύφαλλα και είναι αφιερωμένο στον ερχομό της άνοιξης, ενώ πάνω στο άρμα ήταν η περσινή βασίλισσα του καρναβαλιού, Όλγα Κατσάρα.

Κατόπιν ακολούθησαν και τα άλλα άρματα, που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, δηλαδή «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Σούπερ Ήρωες», καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των Μικρών, «Τοσοδούλα», «Καρναβαλάκος», «Ζουζούνι», «Κουτάβι», «Κάστρο», και «Ποσειδώνας». Επίσης παρήλασε και το άρμα της αιμοδοσίας, με τον Σκρουτζ να προτρέπει «Μην είσαι τσιγγούνης, δώσε λίγο από το αίμα σου».

Η εντυπωσιακή παρέλαση συνεχίζεται με τους 40.000 καρναβαλιστές, μέλη των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Χρώματα, φαντασία, εμπνευσμένες στολές, κατασκευές και καρναβαλικά άρματα, δίνουν τον ξεχωριστό τόνο και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Οι νέες και οι νέοι της Πάτρας, που αποτελούν την «ψυχή» του καρναβαλιού, παρασύρουν στους ρυθμούς της χαράς και της διασκέδασης τους χιλιάδες θεατές που παρακολουθούν την παρέλαση από τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου και την πλατεία Γεωργίου.

Τελετή λήξης

Στις 9 το βράδυ η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 με την καύση του Καρνάβαλου, στον Μώλο του Αγίου Νικολάου. Την επίσημη κήρυξη της λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 και την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 θα ντύσουν μουσικά οι Locomondo.

Χιλιάδες καρναβαλιστές με αστείρευτο παλμό και αυθεντική χορευτική καρναβαλική διάθεση αναστάτωσαν το κέντρο της Πάτρας το βράδυ του Σαββάτου μεταδίδοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα, αυτό της χαράς για τη ζωή.

Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου

Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου λειτούργησε σαν μαγνήτης για το πλήθος του κόσμου, που την παρακολούθησε. Ευρηματικές ιδέες, απίθανες εμπνεύσεις, χρώμα και γερές δόσεις σάτιρας.

«Η συμμετοχή του κόσμου στη χθεσινή ποδαράτη παρέλαση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού 40.000 καρναβαλιστές συμμετείχαν στη πιο μεγάλη νύχτα της καρναβαλικής Πάτρας», τόνισε ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Πατρινό Καρναβάλι», μιλώντας στην εκπομπή «Και Γύρω Γύρω Πόλη» και στους Γιάννη Θεοδόση και Φρόσω Ζαγορίτου.

Ο κ. Χρυσοβιτσάνος, ενημέρωσε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση προχωρά στη δημιουργία Μουσείου και Εργαστηρίου μικρών καρναβαλικών κατασκευών και στο πλαίσιο αυτό επελέγη το θέμα της φετινής διοργάνωσης, «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία γεμάτο αναμνήσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στη σημερινή παρέλαση είπε ότι όποιος την παρακολουθήσει, θα διαπιστώσει ότι τόσο οι στολές όσο και τα θέματα των γκρουπ που θα συμμετέχουν σ’ αυτήν, χαρακτηρίζονται από ευρηματικότητα.

[su_slider source=”media: 76883,76882,76880,76881,76884″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Φέτος, στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο σπουδαίος κινέζικος θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» από το Πεκίνο με την παρουσίαση του εντυπωσιακού θεάτρου δρόμου του Κινέζικου Δράκου, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα και μεταφέροντας ταυτόχρονα σημαντικά στοιχεία των εθίμων και του πολιτισμού από τη χώρα του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα