back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βενεζουέλα: Νεκροί 15 νεφροπαθείς εξαιτίας του μπλακ άουτ

Διαβάστε επίσης

Δεκαπέντε νεφροπαθείς πέθαναν στη Βενεζουέλα από την έλλειψη παροχής υπηρεσιών αιμοκάθαρσης που προκλήθηκε από το γενικευμένο μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι τη χώρα από την Πέμπτη, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση που εξειδικεύεται σε ζητήματα υγείας.

«Από χθες μέχρι και σήμερα, καταγράψαμε 15 θανάτους ασθενών από έλλειψη παροχής υπηρεσιών αιμοκάθαρσης, εννέα από τους οποίους καταγράφηκαν στην Πολιτεία Ζούλια, δύο στην Πολιτεία Τρουχίγιο και τέσσερις στο νοσοκομείο Πέρεζ Καρένο στο Καράκας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρανσίσκο Βαλένθια, διευθυντής της ένωσης οργανώσεων για το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή (Codevida).

Η αιτία της βλάβης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ειδικοί κατηγορούν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι δεν έχει κάνει τις αναγκαίες για την συντήρηση των υποδομών επενδύσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Αργά το Σάββατο, ο Μαδούρο κατήγγειλε νέα «κυβερνοεπίθεση» που εμπόδισε την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την χώρα. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση και τις Ηνωμένες Πολιτείες για σαμποτάζ στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκούρι, τον μεγαλύτερο της χώρας και έναν από τους μεγαλύτερους της Λατινικής Αμερικής, επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για το μπλακ άουτ, στηλίτευσε «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο ηλεκτρικό ρεύμα» και δήλωσε ότι θα δώσει στον ΟΗΕ αποδείξεις για την ευθύνη της Ουάσινγκτον σε αυτήν την γιγάντια βλάβη, την μεγαλύτερη που γνώρισε ποτέ η χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα