back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αλλάζει το Καστράκι στη Δραπετσώνα

Διαβάστε επίσης

Ένα τεράστιας σημασίας έργο αναγέννησης για το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ξεκίνησε! Τα εκσκαφικά μηχανήματα μπήκαν στην έκταση του Καστρακίου Δραπετσώνας -που παρέμενε έρημη περιοχή για χρόνια- με στόχο τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

Έτσι μετά την περιοχή των Λιπασμάτων είναι η σειρά για το Καστράκι, καθώς η περιοχή τους εξαιρέθηκε από την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco, να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, που για χρόνια ασφυκτιούσε σε ένα πυκνοδομημένο αστικό περιβάλλον και με έλλειψη ελεύθερων χώρων.

[su_slider source=”media: 77124,77123,77122″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Με την ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής ο Δήμος θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 3,57 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία νέου πάρκου στην όμορη περιοχή με τον αρχαιολογικό χώρο, με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής, καθώς και με ζώνες πρασίνου.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: την ανακατασκευή και διαμόρφωση συνολικά του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου συνολικού εμβαδού 20.833 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου συνολικού εμβαδού 170 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων, την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου και κατασκευή αρδευτικού δικτύου, καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο.

Η ανάπλαση του λόφου Καστράκι σε συνδυασμό με την αναστήλωση των οχυρώσεων της Ηετιώνειας Πύλης, διαμορφώνει έναν δημόσιο και ελεύθερο χώρο, σε μια περιοχή συνολικής έκτασης σχεδόν 40 στρεμμάτων στην είσοδο της Δραπετσώνας.

Την ίδια ώρα, ένα όραμα πολλών χρόνων για την περιοχή παίρνει «σάρκα και οστά». Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας στην Αμφιάλη, όπου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανέγερσής του.
Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονου και λειτουργικού Κέντρου Υγείας, που θα μπορεί να συντηρηθεί και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, όχι μόνο στους κατοίκους του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Σημειώνεται, ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Αττική 2014-2020»,με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανεγερθεί ένα νέο κτήριο με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 1.220 μ², ενώ προβλέπεται η προμήθεια – εγκατάσταση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού προκειμένου το έργο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα