back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χειμωνιάτικο σκηνικό το επόμενο διήμερο – Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει από αύριο ο χειμώνας με χιόνια, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μεταβολή του καιρού θα αρχίσει τις πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά και βόρεια. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Τρίτη το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Στερέα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα πλήξουν την ανατολική χώρα, τις Σποράδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί, εμτάσεως μέχρι και 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κάθετη πτώση λεως και 12 βαθμούς με τον παγετό να κάνει την εμφάνισή του στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές, αναμένονται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα