Καθαρά Δευτέρα στη Βαρβάκειο

0
442

Αυξημένη η προσέλευση του κόσμου για μία ακόμη χρονιά στην Ιχθυαγορά της Βαρβακείου για την Καθαρά Δευτέρα, τη στιγμή που οι τιμές στα σαρακοστιανά ήταν κατά 5% φθηνότερες.

Η Βαρβάκειος έχει έναν… ιδιαίτερο τρόπο να υποδέχεται την Καθαρά Δευτέρα, καθώς η Ιχθυαγορά και τα εστιατόρια μέσα στη Στοά, αλλά και η Οπωραγορά, ανοίγουν την Κυριακή στις 9 το βράδυ και μένουν ως το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά. Το συγκεκριμένο “έθιμο” καθιερώθηκε το 2000 και τηρείται με ευλάβεια.

Κάτι που φαίνεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, αφού ειδικά το διάστημα 10 το βράδυ με 2 το πρωί της Κυριακής, η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και σήμερα Δευτέρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις 7 το πρωί, υπήρχε πολύς κόσμος φορτωμένος με σακούλες από την ιχθυαγορά, αλλά και την Οπωραγορά, που έσπευσε από πολύ νωρίς να κάνει τα ψώνια του.

Όσον αφορά στη λαγάνα, μπορεί η Βαρβάκειος να μην έχει εντός της αγοράς πάγκο, κατάστημα ή φούρνο που να πουλάει, ωστόσο οι φούρνοι πέριξ της Δημοτικής Αγοράς άνοιξαν νωρίς το πρωί και σίγουρα αρκετοί θα επέλεξαν να συνδυάσουν τα ψώνια τους.

Η τιμή της λαγάνας ξεκινάει από 2 μέχρι 3 ευρώ, η παραδοσιακή, ενώ όσο αυξάνεται το μέγεθος της, τόσο αυξάνεται αντίστοιχα και η τιμή της.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here