back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μυρσίνη Ζορμπά: «Δεν υφίσταται θέμα για τον “Δρομέα” του Βαρώτσου»

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, ούτε έχει γίνει κάποια συζήτηση, δεν υφίσταται τέτοιο θέμα» είναι η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στο ερώτημα του Αθήνα 9,84 αν αληθεύουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά έκανε πρόταση ανταλλαγής του «Δρομέα», του Κώστα Βαρώτσου, με άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κοσμεί την κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης επιβεβαίωσε την είδηση αποσαφηνίζοντας ότι το θέμα ετέθη σε συνάντηση που είχε πριν από λίγες μέρες με την υπουργό.

Δεν υφίσταται τέτοια πρόταση σχολίασε νωρίτερα η κ. Ζορμπά σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ethnos.gr προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να τεθεί τέτοιο ζήτημα καθώς το γλυπτό ανήκει στο Δήμο Αθηναίων ενώ ο κ. Βαρώτσος ανέφερε: «Δεν είμαι σχιζοφρενής. Ούτε γίνεται να ξύπνησα ξαφνικά το πρωί και να φαντάστηκα ότι συνάντησα την υπουργό Πολιτισμού και συζητήσαμε από κοντά το ενδεχόμενο μεταφοράς του «Δρομέα» στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων».

Η είδηση έγινε γνωστή από δημοσίευση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Εύης Κυριακοπούλου.

Ελεονώρα Ορφανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα