back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βενεζουέλα: Διαψεύδει η κυβέρνηση τον θάνατο ασθενών

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι πολίτες έχουν χάσει την ζωή τους σε δημόσια νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για φημολογία που έχει σκοπό “να θορυβήσει τον πληθυσμό”.

Η αντιπολίτευση και σειρά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες ότι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε δημόσια νοσοκομεία λόγω της πολυήμερης διακοπής ρεύματος. Τις κατηγορίες αυτές αρνήθηκε με χθεσινή του δήλωση στην δημόσια τηλεόραση ο υπουργός Υγείας της χώρας Κάρλος Αλβαδάρο.

Κυβέρνηση: Απολύτως ψευδές

“Διαπιστώνουμε προς κατάπληξή μας ότι στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για πολλούς νεκρούς, αυτό είναι απόλυτα ψευδές”, υπογράμμισε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για φημολογία που έχει σκοπό “να θορυβήσει τον πληθυσμό”.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι επιθεώρησε ο ίδιος τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και είναι σε θέση να πιστοποιήσει ότι “το 90% των γεννητριών λειτουργούσε έπειτα από δύο ημέρες” διακοπής λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος της χώρας.

“Αυτό επέτρεψε να παραμείνουν στη ζωή εκατοντάδες ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση (…) Υπήρξαν 15 ως 17 ασθενείς που διακομίστηκαν σε άλλα κέντρα νοσηλείας αλλά χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες” για την κατάστασή τους, πρόσθεσε ο Αλβαδάρο.

Οι κατηγορίες Γκουαϊδό και ΜΚΟ

Το Σάββατο ο διευθυντής της Συμμαχίας Οργανώσεων Υπέρ του Δικαιώματος στη Υγεία και τη Ζωή (Codevida), ο Φρανσίσκο Βαλένσια, δήλωσε ότι 15 νεφροπαθείς, στους οποίους δεν μπόρεσε να γίνει αιμοκάθαρση λόγω της διακοπής του ρεύματος, άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο νοσοκομείο.

Αλλά και ο ίδιος ο Χουάν Γκουαϊδό, ανέφερε επικαλούμενος στοιχεία άλλων ΜΚΟ ότι «15 ασθενείς πέθαναν» λόγω της διακοπής και «άλλοι 15.000 νεφροπαθείς» διατρέχουν κίνδυνο, κάνοντας λόγο περί «τραγωδίας χωρίς προηγούμενο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα