back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαρίτσης: «Οι προσλήψεις στους Δήμους ήταν αναγκαίες»

Διαβάστε επίσης

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στην αρμόδια επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που «ξεπαγώνει» εν μέσω προεκλογικής περιόδου τις προσλήψεις στους ΟΤΑ.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε ότι δεν γίνεται καμία νέα πρόσληψη, αλλά όλες αφορούν προηγούμενους διαγωνισμούς αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ και ότι προηγήθηκε εκτεταμένος διάλογος με τους φορείς της αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των κενών.

«Δεν πάμε να στήσουμε κομματικούς στρατούς, οι προσλήψεις ήταν αναγκαίες» υποστήριξε ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ απευθυνόμενος στη ΝΔ τόνισε ότι οι δήμαρχοι από την δική της παράταξη πίεζαν για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους, προσθέτοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να μην προσληφθούν μέχρι το καλοκαίρι υπάλληλοι για την δασοπροστασία ή ναυαγοσώστες.

Για την ρύθμιση που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής ιθαγένειας, υποστήριξε ότι στοχεύει να θέσει ενιαίους κανόνες για πιο αντικειμενικό και διαφανές σύστημα, ενώ διαβεβαίωσε ότι πρώτα θα περάσει από την Βουλή η διάταξη που θα αφορά ανθρώπους που μετά τον εμφύλιο απώλεσαν την ελληνική ιθαγένεια και δεν θα περάσει νύχτα μια τέτοια διάταξη.

Τέλος, για την υπηρεσία που θα ασχολείται με τα fake news στην περίοδο των εκλογών, υποστήριξε ότι θα έχει επιστημονικό χαρακτήρα καθώς θα συμμετέχουν επιστήμονες από δύο ανεξάρτητες αρχές, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ότι θα λειτουργεί όπως με ευρωπαϊκά κριτήρια όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα