back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Στήριξη των γυναικών στην αγορά εργασίας

Διαβάστε επίσης

“Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος του απηύθυνε πρόσκληση- πρόκληση να… κόψει την γραβάτα του ως συμβολική διαμαρτυρία για τις μισθολογικές διακρίσεις που συνεχίζουν να υφίστανται εις βάρος των γυναικών στην ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε υποστήριξη στην πρωτοβουλία του κ. Βέμπερ, ζητώντας παράλληλα από τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να να στηρίξει τους εθνικούς στόχους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ “η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις”.

Για το λόγο αυτό τόνισε ότι η ΝΔ θα αναλάβει πέντε συγκεκριμένες δράσεις για την στήριξη των Ελληνίδων:

  • “Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
  • Διεύρυνση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων.
  • Καθιέρωση της βοήθειας στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.
  • Θεσμοθέτηση ειδικών μέτρων για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.
  • Δραστική αύξηση του αριθμού των γυναικών στα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική.”

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα