back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατάληψη κατά της συγχώνευσης στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις προκαλεί ο σχεδιασμός για συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι φοιτητές της ΣΤΕφ του ΤΕΙ πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και χαρακτηρίζουν ως αιτία πολέμου τα σχέδια περί συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το ΕΑΠ την προηγούμενη εβδομάδα, σε ερώτηση για το μέλλον του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας απάντησε πως προχωράει η συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πιο συγκεκριμένα για την σχολή της ΣΤΕφ είπε πως θα προχωρήσει όπως και το ΤΕΙ Θεσσαλίας και ότι θα ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το ΤΕΙ Θεσσαλίας, προχωράνε στην συγχώνευση των τριών τμημάτων της ΣΤΕφ σε ένα ενιαίο τμήμα που ονομάζεται μηχανικών Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

“Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από την κυβέρνηση που είναι ο πιο άξιος συνεχιστής των προηγούμενων, με τα μέτρα που έχει πάρει για την Παιδεία, με την συνεχόμενη υποβάθμισή της” τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και αναρωτιούνται:

“Ας μας απαντήσει η Κυβέρνηση τι Πανεπιστημιοποίηση είναι αυτή που φέρνει; Με τα μεταβατικά τμήματα που θα υπολειτουργούν; Γιατί έχουμε πείρα από τέτοια τμήματα και τι κατάσταση επικρατεί. Με το πτυχίο μας που δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα καθώς δεν θα υπάρχει το τμήμα που σπουδάζαμε; Είναι αναβάθμιση η αντιεπιστημονική συγχώνευση των τμημάτων μας σε ένα γενικό τμήμα; Ποιον εξυπηρετούν τα διετή προγράμματα που θα φτιάξει, την επιστήμη;”

Οι φοιτητές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης έξω από την αίθουσα όπου θα συνέλθει η Σύγκλητος του Ιδρύματος,, στις 12 το μεσημέρι συναντώνται με τον Δήμαρχο Πάτρας ενώ στις 14:00 συνεδριάζουν στο Μεγάλο Αμφιθέατρο για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα