back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθηλώνονται τα Boieng 737 MAX 8 μέχρι νεωτέρας…

Διαβάστε επίσης

Αλυσιδωτές αντιδράσεις διεθνώς έχει προκαλέσει η μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines που κόστισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των Boeing 737-8 και 737-9 στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, αρχής γενομένης από τις 21.00 ώρα Ελλάδας, στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της Κυριακής στην Αιθιοπία.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των χωρών που καθηλώνουν τα αεροσκάφη 737 Max της Boeing. Το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις από αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max 8 και Max 9, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Λίγο ενωρίτερα, και η Turkish Airlines είχαν ανακοινώσει την απόφαση για καθήλωση των 12 αεροσκαφών Boeing 737 Μax που διαθέτει στο στόλο της.

Στην Ευρώπη, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε τη διέλευση των 737 Max στον βρετανικό εναέριο χώρο, «ως προληπτικό μέτρο». Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και σε Γερμανία, Γαλλία, Bέλγιο, Ιταλία, Ιρλανδία και Αυστρία.

Είχαν προηγηθεί τέσσερις ακόμη χώρες. Μετά την Αιθιοπία και την Κίνα, σήμερα ανακοίνωσαν ότι καθηλώνουν τα 737 Max ακόμη τέσσερις χώρες: η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ινδονησία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

Η μετοχή της Boeing κατέγραψε πτώση 5% τη Δευτέρα και σήμερα, Τρίτη, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street υποχωρεί 6,5%. Οι απώλειες για την κεφαλαιοποίηση του αμερικανικού αεροναυπηγικού κολοσσού σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις υπερβαίνουν έτσι τα 20 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η συντριβή του 737 Max 8 της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα ήρθε τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στη Ινδονησία.

Τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στη Ινδονησία, πολλές χώρες και εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων.

Έτσι μετά την Κίνα, την Ινδονησία, την Αργεντινή, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα, το Μεξικό και τη Μογγολία, χώρες οι οποίες απαγόρευσαν τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8, σειρά έχει η Αυστραλία. Ειδικότερα, η υπηρεσία ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας της χώρας ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς την χώρα των αεροσκαφών τύπου Boeing Co 737 MAX.

Ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η ΤUI, επιβεβαίωσε σήμερα ότι όλος ο στόλος των Βoeing 737 ΜAX 8 θα παραμείνει, μέχρι νεωτέρας, καθηλωμένος στο βρετανικό έδαφος.
Η Βρετανία είναι η τελευταία στον κατάλογο των χωρών που έχουν αναστείλει τις πτήσεις με αυτά τα μοντέλα αεροσκάφους.

H Boeing επιβεβαίωσε ότι θα εγκαταστήσει αναβάθμιση του λογισμικού σε όλα τα αεροσκάφη του τύπου 737 MAX 8.  Οι χώρες που αναστέλλουν τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 είναι μεταξύ άλλων, η Κίνα, η Νορβηγία, η Ινδονησία ,η Αυστραλία και το Βιετνάμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα