back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΝΔ: «Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση»

Διαβάστε επίσης

«Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη με αφορμή την μη επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, της καταλόγισε «κρεσέντο παροχών και διορισμών για ψηφοθηρικούς λόγους» και κατήγγειλε πως «αντί να λύνει προβλήματα, ασχολείται με ρουσφέτια».

Για εσωκομματικά

«Αλίμονο εάν είχαμε όλοι στη ΝΔ το ίδιο ύφος. Αλίμονο εάν εκφραζόμασταν όλοι με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη ερωτηθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Δένδια ότι ο ίδιος έχει “μεγάλη διαφορά ύφους” από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Οι διαφορές ύφους δεν συνιστούν ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική του κόμματος η οποία καθορίζεται από τον πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα του κόμματος», πρόσθεσε η κ. Σπυράκη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είχε «κόντρα» με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει στην ΕΡΤ: «Είχα εγώ κόντρα με τον κ. Γεωργιάδη; Όχι προς Θεού. Δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις σε πολλά πράγματα και έχουμε και μεγάλη διαφορά ύφους. Εγώ όμως λέω και ισχυρίζομαι ότι είμαστε ένα μεγάλο κόμμα όπου υπάρχουν διαφορετικές γνώμες και απόψεις. Έχουμε όμως μια κοινή συνισταμένη και αυτή εκφράζεται δια του αρχηγού μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει κεντρώα πολιτική άποψη».

Για Μάτι

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε εκ νέου η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με αφορμή το πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, καλώντας την να απαντήσει στο ερώτημα «ποιες ενέργειες έχει κάνει για να μην επαναληφθεί τέτοια καταστροφή;».

Η κ. Σπυράκη επικαλέστηκε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από τα περίπου 3.200 που είχε ανακοινωθεί, έχουν κατεδαφιστεί μέχρι σήμερα μόλις 30 αυθαίρετα, ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα έδειξε «όχι μόνο διαλυμένο κράτος αλλά και συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών».

Για «Δρομέα»

«Ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας η πρόταση για ανταλλαγή του Δρομέα με ένα κακέκτυπο αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμβολο παραχάραξη της ιστορίας από την γειτονική χώρα», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.

«Μεταξύ του κ. Βαρώτσου και ενός υπουργού της κυβέρνησης δεν έχουμε δίλημμα ποιον να πιστέψουμε», πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα