back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Θεοχαρόπουλος: Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Ζ. Ζάεφ – Σταθερά προσηλωμένοι στη φιλία μεταξύ των δυο χωρών

Διαβάστε επίσης

Για καθόλα χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος , μετά τη συνάντηση στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Μόνο έτσι σπάει ο φόβος, ο εθνικισμός, η περιχαράκωση και ο συντηρητισμός που μας κρατούν καθηλωμένους σε ένα άγονο παρελθόν, δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνοντας ότι το μέλλον είναι ανοιχτό μπροστά μας, αρκεί -όπως είπε-να έχουμε την πολιτική βούληση και την τόλμη να το σχεδιάσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε οτι στο εξής το κρίσιμο είναι η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας σε όλα τα επίπεδα, χωρίς πισωγυρίσματα και χωρίς να επαναπαυθούμε αλλά να διατηρηθεί -σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ- ενεργός ο διάλογος και η συνεργασία για την επιτυχή εφαρμογή της.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκε για τη μέχρι σήμερα πρόοδο σχετικά με εφαρμογή του erga omnes και την αλλαγή του ονόματος σε όλους τους θεσμούς και δημόσιους φορείς, στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό, καθώς και για τη λειτουργία των επιτροπών που έχουν αναλάβει να επεξεργαστούν την αναθεώρηση των βιβλίων της ιστορίας και τη διευθέτηση του ζητήματος των εμπορικών σημάτων.

Η ΔΗΜΑΡ, συνεπής με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της, ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία επιλύονται προβλήματα που λίμναζαν επί 26 χρόνια, δηλητηριάζοντας τις σχέσεις των
χωρών μας, ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος λέγοντας ότι κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε οτι τέτοιες προωθητικές ενέργειες για την ειρηνική συνύπαρξη των χωρών, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, μπορούν να προωθηθούν από προοδευτικές, αριστερές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη φιλία μεταξύ των χωρών, στο διάλογο και την ειρηνική επίλυση των
διαφορών, πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, συνόδευαν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς και ο Γεράσιμος Γεωργάτος, Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα