back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπάνκι: «Να νικάμε ως το τέλος»

Διαβάστε επίσης

Ο Λούκα Μπάνκι δήλωσε χαρούμενος για την πρόκριση της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Basketball Champions League και στάθηκε στις δυσκολίες που είχε ο αγώνας στο ΟΑΚΑ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προκριθήκαμε στα προημιτελικά του BCL. Απόψε, όπως προβλέψαμε, το παιχνίδι ήταν δύσκολο, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και είχε μεγάλη επιθυμία να πάρει τη ρεβάνς μετά τον πρώτο αγώνα.

Εκτιμώ την προσπάθεια των παικτών μου, που ήταν συγκεντρωμένοι. Παρά την μεγάλη αστοχία μας και παρά τους δύο σημαντικούς τραυματισμούς, του Ξανθόπουλου και του Θίοντορ, δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει μια μεγάλη νίκη, αλλά εμείς ελέγξαμε το ρυθμό. Τους επιτρέψαμε μόνο μια φορά να ξεφύγουν με 5 πόντους και στα 80 λεπτά που διήρκεσε αυτή η σειρά, οπότε αυτό σημαίνει ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά.

Αρχίζοντας από τη Θεσσαλονίκη και φτάνοντας στο σημερινό παιχνίδι. Ο κόσμος άξιζε τη νίκη και με απογοητεύει λίγο το ότι δεν τους δώσαμε την ευκαιρία να την πανηγυρίσουν», είπε αρχικά.

Για τη σειρά με την Μπάμπεργκ δήλωσε: «Είναι μια σειρά που και οι δύο ξέρουν τον άλλο καλά. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Η Μπάμπεργκ μετά το μεταξύ μας παιχνίδι άλλαξε προπονητή και προσάρμοσε κάποια πράγματα στο ρόστερ για να φτιάξει καλύτερη ταυτότητα. Θα είναι διαφορετικό το περιβάλλον, γιατί δεν είναι παιχνίδια ομίλου, αλλά των πλέι οφ.

Η Μπάμπεργκ έχει παίξει καλά τελευταία κι αυτό τους δίνει την ψυχολογία να είναι δυνατοί και με μας. Ξέραμε από την αρχή της χρονιάς ότι η Μπάμπεργκ και η Χάποελ ήταν από τα φαβορί για τον τίτλο, τους αντιμετωπίσαμε και τους νικήσαμε και τους δύο, οπότε είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ. Ελπίζω η ομάδα να μείνει υγιής και να συνεχίσει να νικά ως το τέλος».

Για το αν η σειρά με τον ΠΑΟΚ κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι, είπε: «Ήταν μια υποθήκη που εγγράψαμε το πρώτο παιχνίδι. Κυρίως ο τρόπος που παίξαμε, έδωσε μια σημαντική κατεύθυνση για το πού θα πήγαινε η σειρά. Είπα στο τέλος εκείνου του αγώνα ότι η εμπειρία της ΑΕΚ έδειξε πως όλα γίνονται. Πέρυσι η ΑΕΚ έχασε από τη Νίμπουρκ εντός έδρας και μετά πήγε και προκρίθηκε εκτός. Καμιά φορά ένας τραυματισμός αλλάζει τα πάντα, όπως συνέβη με τον Ξανθόπουλο, ή κάποια άτυχη στιγμή.

Εμείς ξεπεράσαμε και την ατυχία. Από την πρώτη μέρα φέτος παίζουμε σε κατάσταση συναγερμού. Απόψε ήταν σημαντικό που τελειώσαμε τη δουλειά. Απόψε ήταν η ώρα να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε κάθε κατοχή. Αν κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά στο τέλος, θα αξίζαμε να νικήσουμε κιόλας και λίγο με απογοητεύει αυτό.

Αλλά συνολικά κάναμε απίστευτη δουλειά. Η κλήρωση με τον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολη, έλεγαν όλοι στην αρχή, αλλά μετά τη Θεσσαλινίκη όλοι το ξέχασαν και έλεγαν ότι νικήσαμε εύκολα. Θέλω να δω τώρα τα πρόσωπα εκείνων που έλεγαν ότι ήταν εύκολη η κλήρωση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα